Manisa Milletvekili İsmail Bilen:

Manisa'nın Kula ilçesi Sandal beldesinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İlçe Teşkilatı'nın çalışmalarına Manisa Milletvekili İsmail Bilen de katıldı.

Manisa Milletvekili İsmail Bilen:
Sandal beldesinde Ramazan ayı münasebetiyle teravih namazından sonra bir araya AK Partililer 12 Eylül de yapılacak referandum seçimleri ile ilgili çalışmalarını anlattı.
Sandal beldesi Belediye Başkanı Saffet Dinçer yaptığı konuşmada, önümüzde 12 Eylül de yapılacak bir referandum olduğunu belirterek bu referandumda 1982 Anayasasının içerdiği antidemokratik unsurlar ve çağın ihtiyaçlarını karşılamayan bakış açısı ile Türkiye'nin istikrar ve güven zeminindeki kararlı yürüyüşünü motive etmediği, milli birliği, kardeşliği ve vatandaşlık şuurunu yeterince pekiştirici bir rol üstlenmediği, bireysel hak ve özgürlükleri modern standartlarına eriştirecek bir bakış açısı
içermediği gerekçesiyle toplumun farklı kesimlerince eleştirildiğini söyleyerek "Evet" oyu kullanılmasını istedi.
AK Parti Kula İlçesi Başkanı Halil Erdil, bölgesinde ve dünyada güçlü, itibarlı bir ülke olmayı, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı, kronik sorunları çözerek geleceğe daha emin adımlarla ilerlemeyi en önemlisi de üstünlüğün hukukunu değil hukukun üstünlüğünü egemen kılmayı hedeflemiş bir Türkiye'ye bu anayasanın dar geldiğini söyledi.
Manisa Milletvekili İsmail Bilen, hazırlanan anayasa değişiklik paketinin meclisin onayını aldıktan sonra milletimizin onayına sunulduğunu anlattı. Bilen "12 Eylül'de yapılacak olan referandumda son sözü milletimiz söyleyecek ve son kararı verecektir. Biz halkımızın en güzel kararı vereceğine yürekten inanıyoruz" dedi.
Anayasa değişiklik paketi ile ilgili referandumda 'Evet' demek için 40 neden olduğunu anlatan Bilen, şöyle konuştu: "Dezavantajlı kesimler olan kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimiz, dul ve yetimler ve gazilerimizin her alanda avantajlı olmalarına, çocuk istismarının önüne geçilmesine 'Evet' demektedir."
Bilen, konuşmasında "Evet" demek için 40 sebebin olduğuna değinerek şunları söyledi: "Hayır demek için hiçbir sebep yok. Muhalefetin Hayır gerekçesi bulamadığından dolayı halk oylamasını seçim havasına büründürmesini doğru bulmuyorum."