Kaymakam Çobanoğlu'nun Önceliği Eğitim

İçişleri Bakanlığının 30 Temmuz 2010 tarihli Kaymakamlar Kararnamesiyle Oltu'ya atanan Fatih Çobanoğlu yeni görevine başladı

Kaymakam Çobanoğlu'nun Önceliği Eğitim
İçişleri Bakanlığının 30 Temmuz 2010 tarihli Kaymakamlar Kararnamesiyle Oltu'ya atanan Fatih Çobanoğlu yeni görevine başladı. Erzurum ili Aziziye ilçesinde Kaymakam olarak 2 yılı aşkın bir süredir görev yapan Fatih Çobanoğlu Oltu Kaymakamlığı'na atandı.
Oltu'ya geleli henüz daha birkaç gün olmasına rağmen hızlı bir gündem ve hareketlilik yaşadığını aktaran Kaymakam Çobanoğlu, "Harekette, bereket vardır." dedi.
Oltu'daki yerel ve ulusal basın mensuplarını kabulünde Oltu ve bölge ile ilgili izlenimlerini paylaşan Kaymakam Çobanoğlu, Aziziye ilçesinde görev yaptığı süre içerisinde Oltu ve bölge insanını tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.
Yaptığı değerlendirmeler ışığında yörede önceliğin eğitim olacağını belirten Kaymakam Fatih Çobanoğlu, "Gerek okul sayısı ve niteliği gerekse merkezi konumda oluşu, Oltu'yu bölgenin cazibe merkezi haline getiriyor. Oltu'dan iyi yönde beslenen olduğu gibi farklı şekillerde beslenenlerde olacaktır. Amacımız, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada huzur ve güvenliğin devamını sağlamaktır." derken ilçeye kazandırılacak hizmet ve çalışmalarda kamu kurumlarının yanı sıra yerel basınında büyük katkısının olacağını kaydetti.
FATİH ÇOBANOĞLU KİMDİR?
Aziziye Kaymakamlığı görevini sürdürürken yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesiyle Oltu'ya atanan Fatih Çobanoğlu, 1978 Manisa ili Alaşehir ilçesinde doğdu.
İlk ve Ortaokulu Alaşehir"de okudu. Lise öğrenimini Manisa Alaşehir Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1999 yılında kamu yönetimi bölümünü bitirdi. İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 2000 yılında kaymakamlık mesleğine başladı. Kayseri Sarıoğlan, Eskişehir Han ve Bursa Keles ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 6 ay süre ile İngilterenin Nottingham kentinde İngilizce dil eğitimi aldı.
Daha sonra Karaman Sarıveliler ilçesinde Kaymakamlık görevine başladı. 2006 yılında Uşak Ulubey ilçe kaymakamlığına atandı.
2007 yılında Aziziye Kaymakamlığına atanan Fatih Çobanoğlu 30 Temmuz 2010 tarihinde yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesiyle Oltu'ya atanmış olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.