İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü Kağıt Yelpaze İle Protesto Ettiler

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kullanılan klimaları kağıttan yelpaze kullanarak protesto etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, müdürlük binası içerisinde kullanılan klimaları eleştirerek diğer öğretmenlerin de klima kullanmasından yana olduğunu söyledi. "Onlarınki can da bizimki patlıcan mı?" diyen Öztürk, basın mensupları ve polis memurlarını sıcak havada beklettiği gerekçesi ile özür diledi.
Öztürk, "Kışın sağına, soluna, önüne yerleştirdiği kaloriferlerle ısınan zat-ı muhteremler, yaz gelince de sağına, soluna, karşısına klimalar yerleştirdi" diyerek sitem etti. İş yapan, emek veren insanların kaderi ile baş başa bırakıldığını ifade eden Öztürk, şu şekilde konuştu:
"Şu oruçta, Oruç Baba sizi çarpsa haktır. Zaten o ağzınız eğilecek o klimadan ben biliyorum. Yapmış olduğunuz hatanın ceremesini ahirette de vereceksiniz. Ey zat-ı muhteremler, buradan diyoruz ki, sizinki can da bu gariban memurlarınki patlıcan mı? Onlar sıcaktan etkilenmiyorlar mı? Siz odalarınıza klimaları güzel güzel yerleştirmişiniz. Bu gariban devlet memurunun suçu nedir? İşte saltanat, işte krallık denilen şey bu olsa gerek."
Okullara tasarruf tedbirleri konusunda bildiriler yapıldığını ancak yetkililerin bu kurala uymadığını ileri süren Öztürk, öğretmenlerin çay ısıtmak için harcadığı elektrik parasının hesabının sorulmasının gereksiz olduğunu savundu.
Öztürk son olarak, eğitimcilerin amaçlarının şikayet etmek olmadığını ancak eşit koşullarda memurlara hak tanınması gerektiğini vurguladı. Öztürk ve beraberindeki sendikalı öğretmenler, daha sonra ellerinde bulunan kağıtları yelpaze yaptı. Öğretmenler serinledikten sonra yelpazeleri İl Milli Eğitim binası içerisindeki memurlara hediye etti.