İhsanoğlu'ndan Pakistan'a yardım çağrısı: 11 yıl sonra yardım sırası Türkiye'de

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu sel felaketinden etkilenen Pakistan halkı için başta Türk halkı olmak üzere tüm dünyay

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu sel felaketinden etkilenen Pakistan halkı için başta Türk halkı olmak üzere tüm dünyayı yardıma çağırdı.

Dünyanın gördüğü en büyük felaketlerden biri olan Pakistan Sel felaketi boyutlarının devasa olduğunu ifade eden Genel Sekreter, üye ülkelerin ve insani yardım kuruluşlarının koordineli bir şekilde yardımı ulaştırmaları için İKT'nin girişimleri olduğunu belirtti.

"2004'deki Tsunami felaketinden daha geniş bir alanı ve insanı etkilemiş olan bu büyük felaket, Pakistanın beşte birini, yaklaşık 20 milyon insanı etkilemiştir." diyen İhsanoğlu, 17 Ağustos'ta Cidde'deki genel merkezde üye ülkelerin daimi temsilcilerinin katılacağı acil bir toplantı yapacaklarını açıkladı.

Felaketin boyutlarının gerçekten çok büyük olduğuna dikkat çeken İhsanoğlu, şunları söyledi: "Pakistan'a ne kadar yardım edilse azdır. Pakistan'da zor durumda bulunan halkın Türk kardeşlerinin yardımına her zamankinden çok ihtiyaçları vardır. 11 yıl önce bugün gerçekleşen ve halen hafızlarımızda canlı olan o büyük deprem felaketinde ilk yardımımıza koşan Pakistan halkıydı. Dost ve Kardeş ülke Pakistan'ın ekonomik açıdan güçlükler yaşadığı bir dönemde gelen bu yardımı benim hala hafızamdadır. Eminim ki Türk halkı yardım sırasının şimdi kendilerinde olduğunun bilinciyle, hayır yapma temayülünde olduğumuz şu mübarek Ramazan ayında Pakistan'a bütün güçleriyle yardım edeceklerdir. 11 yıl sonra yardım sırası Türkiye'dedir."