Dini Liderlerin İftar Sofrasında Yoksulluk Konuşuldu

Marmara Grubu Vakfı'nın 14

Marmara Grubu Vakfı'nın 14. geleneksel 'Sevgi' iftarı bu akşam İstanbul Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı iftarda dini liderlerin yoksulluk üzerine yaptıkları konuşmalar geceye damgasını vurdu.
Marmara Grubu Vakfı'nın verdiği iftar yemeği, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Süryani Patrik Vekili Yusuf Çetin, Ermeni Eş Patriği Aram Ateşyan, Hahambaşı İsak Haleva'nın yanı sıra iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, vakfın çalışmaları hakkında davetlilere bilgiler verdi.
Yurt dışında bulunan Rum Patriği Bartholomeos'un barkovizyon konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Süryanileri Lideri Korepiskopos Yusuf Sağ, "Yoksulluk günümüzün en önemli sorunlarından birisi. İnsanoğlu Allah'a rağmen yoksulluğu görmezden gelmeye devam ediyor. Dünyanın nimetlerini sadece kendi doğası için tüketmeyi sürdürüyor. Bilinmeli ki dünyada ki her yoksulun sorumluluğu hepimizindir" dedi.
Türkiye Ermenileri Eş Patriği Aram Ateşyan ise insanların kendilerine yaşasınlar diye emanet edilen dünyaya çok acımasızca davrandıklarını söyledi.
Türkiye Hahambaşısı İhsan Haleva'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ise üç semavi dinin insanlığa bakışındaki ortak noktalara dikkat çekerek "Din sadece ahiret için yoktur, bu dünya için de vardır. Herkes dünya nimetlerine karşı daha saygılı ve paylaşımcı olmalı" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara günün anlam ve önemine binaen plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
(DA-AS-EA-Y)