Cumhurbaşkanı Gül, Azeri Meclis Başkanı Esadov İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın arkasında olduğunu ifade etti ve gazetelerde zaman zaman çıkan yanlış anlaşılmalardan dolayı çok üzüldüğünü söyledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın arkasında olduğunu ifade etti ve gazetelerde zaman zaman çıkan yanlış anlaşılmalardan dolayı çok üzüldüğünü söyledi.
Azerbaycan'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esadov ile görüştü. Heyetler arası gerçekleşen görüşmede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Burası bizim ikinci vatanımızdır. Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim İlham Aliyev'in daveti üzerine bugün bir kez daha buradayız. Türk-Azerbaycan kardeşliği, dostluğu sözde olan, dilde olan, sadece konuştuğumuz bir dostluk değildir" dedi.
Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın arkasında olduğunu ifade eden Gül, "Türkiye bugün de Azerbaycan'ın aynı şekilde arkasındadır ve yanındadır. Zaman zaman yanlış anlamaları gazetelerde görüyorum ve çok üzülüyorum. Onun için bunlar sakın kimse itibar etmesin. Milletvekili kardeşlerimiz, arkadaşlarımız bunları bilirler şüphesiz. Ama tarihi, geçmişi bilmeyen insanlar zaman zaman farklı düşünebilirler" diye konuştu.