AK Parti Eskişehir İl Başkanı Koca: DPT ile aralarında geçen tüm yazışmaları açıklasınlar

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan Kavas'ın tramvay hattının uzatılması ile ilgili olarak "elma şekeri

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan Kavas'ın tramvay hattının uzatılması ile ilgili olarak "elma şekeri ile kandırıyorlar" ifadesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Koca açıklamasında, "Her çözemediği problemin faturasını kamu kurum ve kuruluşları ile AK Partiye kesme hastalığından vazgeçmeye, DPT ile aralarında geçen tüm yazışmaları kamuoyuna açıklamaya davet ediyorum." dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen' in önceki uygulamalarına da değinen Koca, yağmur yağdığı zaman Eskişehir'in adeta bir göle dönüp tramvay seferlerinin bile aksamasının sorumlusu olarak Büyükerşen'in DSİ'yi adres gösterdiği zaman kendilerinin Sayın Büyükerşen'e 'ESKİ nedir ve kime bağlıdır?'' diye sorduklarını hatırlattı.

Eskişehir'deki trafik sorununun sorumlusu olarak bile başkan Büyükerşen'in Emniyet Müdürlüğü'nü adres gösterdiğini ve o zaman da kendilerinin UKOME'nin ne olduğunu, görevlerini ve burada oy çokluğunun kimde olduğunu sorduklarını hatırlatarak, Büyükerşen'in Türk standartlarına uymadan yapılan ve insan sağlığını tehdit eden plajın sorumlusu olarak bile sağlık müdürlüğünü adres gösterdiğini vurguladı.

Başkan Büyükerşen'in tramvay hatlarının 25 mahalleye uzatılması konusundaki yetkiyi meclisten Ak Partili üyelerin oyları ile aldığını unuttuğunu belirten Koca sözlerine şöyle devam etti: "Yine 2009 yerel seçimleri zamanında(benim devlet yardımına ihtiyacım yok, ben belediye kaynakları ile tramvay hatlarını uzatacağı) şeklinde ki vaatlerini de unutmuşa benziyor. Burada her çözemediği problemin faturasını kamu kurum ve kuruluşları ile AK Partiye fatura kesme hastalığından vazgeçmeye, şayet samimi iseler Devlet Planlama Teşkilatı ile aralarında geçen tüm ama tüm yazışmaları kamuoyuna açıklamaya davet ediyorum. Öncelikle de bu yazışmaları şayet anlayabilirse Sayın Kavas'ın okumasını tavsiye ediyorum. Böylece neden ve kimden kaynaklı olarak bu işin gerçekleştirilemediğini kamuoyu anlamış olur diye düşünüyorum." Koca, Başkan Büyükerşen'in tüm icraatlarının ve verdiği sözlerin peşinde olduklarını belirterek açıklamasını sonlandırdı.