İTO, Grekoromen Güreş Milli Takımı'nı ödüllendirdi

2009 Dünya şampiyonu olan Grekoromen Güreş Milli Takımı İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından ödüllendirildi. İstanbul Valisi H. Avni Mutlu'nun da b

2009 Dünya şampiyonu olan Grekoromen Güreş Milli Takımı İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından ödüllendirildi. İstanbul Valisi H. Avni Mutlu'nun da bulunduğu İstanbul Ticaret Odası'nın geleneksel iftar yemeğinde, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve Antrenörler Salih Bora, Hakkı Başar, Şaban Donat, Muttalip Yerlikaya hazır bulundu.

İftarda ayrıca güreşçilerden, Nazmi Avluca (Kaptan) Olimpiyat üçüncüsü, İki Dünya şampiyonu ve dört Avrupa şampiyonu, Selçuk Çebi, Dünya şampiyonu, Rıza Kayaalp, Dünya üçüncüsü ve Avrupa şampiyonu, Cenk İldem, Avrupa üçüncüsü, Vasıf Arzumanov, Gençler Avrupa üçüncüsü ve Güreş Federasyonu Koordinatörü Ata Karataş katıldı.

ITO başkanı ve meclis başkanı başta olmak üzere, şampiyon takım antrenör ve sporcularına yoğun ilgi gösterdiler. İstanbul Valisi H. Avni Mutlu, özellikle Nazmi Avluca, Selçuk Çebi, Rıza Kaayalp ile sohbetinin uzun sürmesi dikkat çekti. Önümüzdeki şampiyonalar için başarı diledi.

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ise, İTO' nun bu yıl içersinde yapılan ve ilk olan Akdeniz şampiyonasına ev sahipliği yaptığında yanında sponsor olarak ITO'nun olduğunu söyledi. 2010 yılında Moskova'da yapılacak Dünya ile 2011'de İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonaları'nda ITO'nun desteğini olacağının ve sponsor olarakta destek beklediklerini umduklarını belirtti.

ITO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ve Meclis başkanı İbrahim Çağlar da aynı duyguları paylaştılar. 2009 yılında büyüklerde Türkiye'ye büyük başarı kazandıran, Grekoromen Güreş A Milli Takımını, geleneksel iftar yemeğinde görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Yalçıntaş, bir ay sonra yapılacak olan ve İstanbul'da 2011 Dünya Şampiyonaları'nda sporculara başarılar dilerken, meclis adına ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İTO'nun iftarında yaptığı konuşmada, ''İyi bir organizasyon ile devam eden mükemmel iftarı tertipleyen ITO yetkililerine teşekkür ediyorum. 2009 yılının şampiyon takımını, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'ı, antrenör ve dünya şampiyonu sporcularını tebrik ediyorum. Moskova 2010 ile 2011 İstanbul'da kendilerinden aynı başarıları tekrarlamalarını arzu ediyorum.'' dedi.

Konuşmaların ardından ise başarılı sporcu ve teknik adamlara ödülleri verildi.