Samsun Valisi Aksoy: Ovalar, yeni sulama projesiyle suya doyacak

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Bafra ve Çarşamba ovalarının DSİ'nin yeni sulama projeleri ile suya doyacağını, düz ovada fındık ekimlerinin son bulması

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Bafra ve Çarşamba ovalarının DSİ'nin yeni sulama projeleri ile suya doyacağını, düz ovada fındık ekimlerinin son bulması ile de sulamaya daha çok önem verileceğini söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu, Samsun Valisi Hüseyin Akyoy'u makamında ziyaret edip bir süre görüştü.

Samsunlu işadamlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten Aksoy, OKA'nın önümüzdeki günlerde yeni teşviklerle işadamlarına destek olacağını ve işadamlarının bu desteklerden yararlanmaları için proje geliştirmelerini hatırlattı. Samsun'da son dönemde tarıma dayalı sanayinin öne çıkmaya başladığını belirten Aksoy, "Tarımsal teşviklerle Samsun'un tarımsal sanayide markalar üretmeye başlaması olumlu bir gelişmedir. Samsun için teşvik kapsamının 3. bölgede olması da ciddi bir avantajdır. Yıl sonundaki verilere göre teşvik kriterlerinin değiştirilip, yeni eksenlerin oluşacağına inanıyorum." dedi.

Samsun için, Tarım Master, Turizm Master ve Lojistik Master planların hazırlandığını bu planlar ile birlikte Samsun'da yatırımların artacağını da kaydeden Aksoy, şöyle konuştu: "Ovalarımızın sulanması ile ilgili çalışmalar son noktaya geldi. DSİ'nin 80 Milyarlık kaynak ile sulama projelerini hayata geçirmektedir. Düz ovada fındık ekimlerinin son bulmasını da avantaja dönüştürerek sulamaya gereken önemi vermekteyiz."

ASKON Samsun Şube Başkanı Adnan Öz ise Samsun'un üretime ve pazar çalışmalarına daha ağırlık ve hız verdiği takdirde Rusya Federasyonu'nda bakir bir pazar sahası olduğunu ve bu pazara girebilmek için Baltık Denizi'nden Akdeniz'e uzanacak olan Viking Projesi'nin çıkış noktasının Samsun olmasının elzem olduğunu kaydetti. Bu projeye diğer illerin hevesli olduğunu, Samsun ili olarak kaptırılmaması gerektiğine dikkat çeken Öz, "Litvanya, Belarus, Ukrayna ile Türkiye'yi kapsayan ve Baltık Denizi'nden Akdeniz'e kadar uzanacak olan Viking Projesi'nin Samsun ürünleri için pazar sahasını genişlettiğini ve projenin Samsun merkezli gerçekleştiği takdirde Samsun'un üretim ve istihdam potansiyelinin artacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.