Denizlili yöneticiler şehrin ismini marka yapmak istiyor

Denizli ekonomisine yön verenler ilin markasını oluşturmak için harekete geçti. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) önderliğinde başlatılan "Made in

Denizli ekonomisine yön verenler ilin markasını oluşturmak için harekete geçti. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) önderliğinde başlatılan "Made in Denizli" projesiyle ilin ekonomisinde öne çıkan sektörlerin marka olmasına çalışılıyor. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ilde tekstil dışında ihracatı yapılan mermer, bakır, gıda gibi sektörleri bir tema altında birleştirerek Denizli markasını oluşturmak istediklerini söyledi.

DENİB koordinatörlüğünde, valilik belediye gibi kamu kurumlarının da desteğini alarak projeye ağırlık vereceklerini ifade eden Kocasert, "Denizli'nin tekstil, konfeksiyon sektöründe sahip olduğu deneyimin, kalite algısının ve uluslararası pazarlarda bilinirliğini bir markaya dönüştürülmeye çalışıyoruz. Bunun için müşteri hedefli tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine odaklanacağız. Başta Almanya olmak üzere Rusya Federasyonu, ABD, Ortadoğu ülkeleri, Çin, Kuzey Afrika ülkeleri ve Balkan ülkelerinde ev tekstili ile diğer Denizli'de üretimi olan ürünlerin aranır hale getirilmesini planlıyoruz." dedi.

Denizli'nin sadece Ege Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin ve dünyanın önemli sanayi, kültür, turizm, ticaret merkezlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Kocasert, ''Biz 'Made in Denizli' sloganıyla Denizli'yi bir marka kent haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Denizli şu anda 2 milyar doların üzerinde ihracatı ile Türkiye ihracat liginde 8. sırada yer alan önemli bir kent. Ancak sadece sanayiyle, tekstille değil, turizmle, Pamukkale'yle, Laodikya'yla, Hierapolis'le, Buldan'la, Babadağ'ıyla ünlü bir kent. Bunun yanı sıra dünya traverten rezervinin de çok önemli bir kısmına sahibiz." diye konuştu.

Şehri dünyada daha da bilinir, algılanır hale getirmek istediklerini anlatan Kocasert, "Şehrimize ait olan ünlü ürünleri başta ev tekstili olmak üzere buna traverteni, kabloyu, tarımı özellikle üzümü, şaraplarımızı katarak turizmle zenginleştirip Pamukkale enstrümanını da kullanarak dünyada daha geniş kitlelere tanıtmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Dünyada şehir isimleriyle anılan markalar olduğunu belirten Kocasert, "Solingen Almanya'da bıçaklarıyla ünlü bir şehir. Bizde Denizli'yi havlu ve bornozuyla tanınmasını istiyoruz. Dünyada çok fazla seyahat edilen birkaç tane hava yolu şirketinin hava yolu dergilerine 'Dünyanın en iyi havlusunun Denizli'de yapıldığını biliyor musunuz?', 'Hiç Denizli bornozu giydiniz mi?', 'Dünya traverten rezervinin neredeyse yarısı bizde' şeklinde sloganlarla ilanlar vermek istiyoruz. Ayrıca yılda 10 milyon turistin geldiği Antalya Hava Limanı'nda bulunan reklam panolarına Denizli'yi tanıtan afişler asmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer ise şehrin bir 120 ülkeye ihracat yaptığını dünyada tanınan bir çok markanın Denizli'de üretilmesine rağmen ilin yeterince tanınmadığını kaydetti. "Made in Denizli" projesini desteklediklerini belirten Başkan Özer, "Denizli artık kabuğunu kırmalıdır. Her sözümüzde 'Türkiye'nin parlayan yıldızı Denizli' diyoruz. Un, şeker ve yağımız var. Artık tek yapmamız gereken helvadır. Yapılacak bir tanıtım atağı ile ilin ihracatını artıracağımız gibi Pamukkale gibi turistik yörelerimize de turist sayısını kısa sürede 2 katına çıkarabiliriz." dedi.