Bursa Valisi Haprut köy ziyaretinde birlik çağrısı yaptı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, köy ziyaretinde Türkiye'de birlik ve beraberliğin bozulmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Vali Harput, Nilüfer Ka

Bursa Valisi Şahabettin Harput, köy ziyaretinde Türkiye'de birlik ve beraberliğin bozulmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Vali Harput, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ve İl Tarım Müdür Yardımcısı Gürsel Günay ile ilçeye bağlı Fadıllı köyünü ziyaret etti. Vali Harput ve beraberindekileri Köy Muhtarı Yavuz Güleç ile vatandaşlar karşıladı. Köy meydanındaki kahvenin bahçesinde köylülerle sohbet eden Harput'a, vatandaşlar sıkıntılarını anlattı.

Köyde gençlerin spora büyük önem verdiğini anlatan Muhtar Güleç, futbol turnuvalarında köy takımının oldukça başarılı olduğunu anlattı. Uluabat Gölü'ndeki suların yükselmesi sebebiyle futbol sahasının su altında kaldığını dile getiren Güleç, Vali Harput'tan destek isteyerek, "Köy gençlerinin maç yaptıkları sahanın fiziki şartları çok kötü. İlkbahar mevsiminde Uluabat Gölü'nün suları yükseldiği zaman sahamız sular altında kalıyor. Ayrıca ortası çukur olduğu için su toplanıyor ve gençlerimiz maç yapamıyor. Bu konuda sizden yardım istiyoruz." dedi. Valilik olarak köylere yönelik üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini belirten Vali Harput bu sorunları da çözeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Harput, şunları söyledi: "Birlik ve beraberliğimizi bozmayın ve bozdurmayın. Dünyada herkes güçlünün yanında yer alıyor. O zaman güçlü olmak gerekiyor. Bunun yolu da birlik beraberlikten ve çok çalışmaktan geçiyor. Mehmet Akif diyor ki, 'Girmeden bir millete tefrika düşman giremez. Topluca vurdukça yürekler onu top sindiremez." Irak'ı örnek gösteren Harput, "Komşumuz Irak'ın önce birliğini bozdular, sonra da işgal ettiler. Bu bize örnek olmalı. Bizler bu memlekette bin senedir beraber yaşıyoruz. Bin yıldır bir arada yaşayan insanlar arasında ayrılık gayrlık olur mu? Köylüsüyle, şehirlisiyle, memuruyla herkes işini en iyi şekilde yaparak ülkesine hizmet etmeli." şeklinde konuştu.