Temiz enerji sempozyumu Bursa'da yapılacak

Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu'nun(UTEG) 8'incisi, 1-5 Aralık 2010 tarihlerinde Bursa'da yapılacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sem

Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu'nun(UTEG) 8'incisi, 1-5 Aralık 2010 tarihlerinde Bursa'da yapılacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sempozyum sektörünün temsilcilerini buraraya getirecek.

Eş başkanlıklarını İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ahmet Duran Şahin ve Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet İhsan Karamangil'in üstlendiği sempozyumun bu yılki teması 'Yenilenebilir Enerji ve Yerel Yönetimler' olarak belirlendi. 5 gün boyunca ülke genelinden 3 bine yakın katılımcının beklendiği 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu, Fuarı ve Kursu'nda, rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle, hidrojen ve hidro-elektrik enerjisi konuları ele alınıp, sürdürülebilir enerji ve çevre ilişkisi, iklim değişikliği ve enerji ilişkisi konular masaya yatırılacak.

İki yılda bir düzenlenen Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu'nun bu yılki organizasyonunda altın sponsorluğu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yapacak. Sempozyuma Uludağ Üniversitesi, Su Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile TÜBİTAK da destek verecek. Ulusal Temiz Enerji Fuarı ve Ulusal Temiz Enerji Kursu da 1-5 Aralık 2010 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı M. Hilmi Güler ile Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz ve Su Vakfı ve UTES Kurucu Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen'in Onur Kurulu üyeliklerini yaptığı 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu'nun hazırlık çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu Yürütme Kurulu üyeleri, sempozyumda sunulacak bildirilerden, Ulusal Temiz Enerji Fuarı ve Ulusal Temiz Enerji Kursu'na kadar yapılması gereken çalışmaları ele aldı.

ENVERDER DE SEMPOZYUMU DESTEKLİYOR

Kısa adı ENVERDER olan Enerji Verimliliği Derneği'nin de desteklediği sempozyum, konuyla ilgili bütün tarafları bir araya getirecek. ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal, "Sempozyumun Bursa'da yapılacak olması kentimiz için önemli bir kazanım. Ülkemizin dört bir tarafından konuklar Bursa'ya gelecek. Sempozyum, akademisyenlerden iş dünyası temsilcilerine, kamu kurumlarının yetkililerinden ilgili bakanlıkların yöneticilerine kadar tüm tarafları bir araya getirecek. Ayrıca düzenlenecek fuarda firmalarımız kendilerini, enerji sektörünün çok değişik alanlarında yaptıkları çalışmaları tanıtma imkanı elde edebilecekler." dedi.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin hizmete girmesiyle kongre kenti olma yolunda hızla ilerleyen Bursa'da 1-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu çerçevesinde şehir turları ile tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi, yemekler, konserler gibi sosyal aktiviteler de gerçekleştirilecek.