Danişmentler Köyünde Sel Felaketi

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Danişmentler köyünde önceki gün aniden bastıran yağmur köydeki bazı evleri teslim alırken, 38 küçükbaş hayvanın da telef olmasına neden oldu.

Danişmentler köyünde önceki gün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur köyde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Aşırı yağmur ve dolu dere yatağındaki bazı evlere zarar verirken, yıldırım düşmesi sonucu 38 küçükbaş hayvanın da telef olduğu belirtildi. Selden dolayı inen taşlar köy yolunu ulaşıma kapatırken, can kaybının olmaması sevindirdi.
Sel felaketinin yaşandığı Danişmentler köyünde incelemelerde bulunan Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin ve İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Argun, yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Yalçın Sezgin, köyde bulunan 38 küçükbaş hayvanın yıldırım düşmesi sonucu telef olduğunu, bunun dışında köyde can ve mal kaybının olmadığını, ekipler köyde incelemeler yaptıktan sonra gerekenin yapılacağını söyledi.
Demirci Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Özel İdare Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü köyde hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.