1 Milyon Tl'lik Tıp Merkezi Hizmete Açıldı

Hakkari'de Mardinli bir iş adamının 1 milyon TL kaynakla yaptırdığı tam donanımlı özel tıp merkezi dualarla hizmete açıldı.

1 Milyon Tl'lik Tıp Merkezi Hizmete Açıldı
Bir süre önce Mardinli iş adamı Tekin Aydın tarafından 1 milyon TL harcanarak çevre yolu üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda hizmete açtığı tam donanımlı Özel Medikal Center Tıp Merkezi'nin açılışı Hakkari Vali Vekili Davut Sinanoğlu, Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Eder Karpuzoğlu tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Vali Vekili Sinanoğlu, devletin son yıllarda başta sağlık, eğitim ve ulaşım olmak üzere Hakkari'de ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Özelikle sağlık alanında yapılan yatırımlar ve projelerle beraber ilk başta uzman doktor sayısında yüzde yüzü oranında artışların gerçekleştirildiğini belirten Sinanoğlu, hastanelerin ve diğer sağlık kuruluşlarının fiziki altyapı, tıbbi araç gereç ve personel noktasında eksikliklerinin mümkün mertebe azaltıldığını ve vatandaşlara kaliteli bir hizmetin sunulduğunu söyledi. Sinanoğlu, "Sağlık hakkı en temel insan haklarından birisidir. İnsana yapılan hizmetin en önemlilerinden biride sağlık hizmeti ve yatırımıdır. Devletin yanında özel şahısların Hakkari'de bu hizmeti verecek olması vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmetine kavuşmasını sağlayacaktır. Bu hastanemizle beraber bir sağlık hizmetinde rekabet ortamı gerçekleşecek ve bu rekabette kaliteyi beraberinde getirecektir. Ben Medikal Center Tıp Merkezi'ni Hakkari'ye kazandıran hastane yönetimine ve burada vatandaşlarımıza hizmet verecek olan tüm sağlık personeline teşekkür ediyorum ve Hakkari halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Eder Karpuzoğlu ise, Hakkari'ye MR cihazı müjdesi vererek yakında bakanlık tarafından ihale yapılacağını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan tıp merkezini Vali Yardımcısı ve beraberindekiler dolaşarak, yeni cihazlar hakkında bilgi aldılar.
40 kişinin istihdam edileceği tıp merkezinde dahiliye, genel cerrah, çocuk hastalıkları, kadın doğum, radyoloji, biyokimya, laboratuar, tomografi, röntgen, renkli ultrasonografi ve acil ünitesi hizmetleri ile ilde en çok ihtiyaç doyulan ve olmayan MR cihazının da getirileceği belirtildi.
Özel Medikal Center Tıp Merkezi'nin sahibi olan Mardinli iş adamı Tekin Aydın ise, Hakkari'nin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, kendisini yalnız bırakmayan Hakkarililere teşekkür etti. Açılışa BDP İl Başkanı Orhan Koparan, belediye encümenleri ile çok sayıda davetli katıldı.