Ziraat Mühendisleri Odası'nın Kayseri Şubesi Açıldı

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, ülkenin artan nüfusuna oranla tarım ve hayvancılık sektöründe büyüme yaşanmadığını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi'nin açılışında konuşan Oda Genel Başkanı Gökhan Günaydın, 1954 yılından bu yana hizmet veren odanın 40 binin üzerinde üyesinin bulunduğunu söyledi. Günaydın, Türkiye'nin son yıllarda en büyük sorunlarından biri olan kuraklığa karşı çalışmalar yapıldığını, fazla yağış alan bölgelerin de verimlilik için yalnızca yağışa güvenmemelerini, bunun için ziraat mühendisleri odalarından yardım almaları gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin nüfusunun artış olmasına rağmen tarım ve hayvancılık sektöründe ihtiyaçlara karşılayacak düzeyde artış yaşanmadığını ifade eden Günaydın, "Nüfusun artması ve hayvan sayısının azalması dışa bağımlılığı artırıyor. Ayrıca hayvan yetiştiriciliğine de destek verilmesi gerekiyor. Türkiye kuraklık olduğu dönemlerde 17 milyon ton buğday üretmişti ve iklim şartları iyi olduğu seneler bu sayı 21 milyon tona çıktı. Bu durumda Türkiye yılda 2 milyon ton buğday ithal ediyor. Buğdayın ithalat faturasının
artacağı da öngörülmelidir." ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi'nin açılışı yapıldı. Kurdeleyi AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel ile Genel Başkan Gökhan Günaydın kesti.