Ünlü Şair-ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu Doğumunun 100. Yılında İskilip'te Anılacak

Türk edebiyatının ünlü şair ve ressamlarından Bedri Rahmi Eyüpoğlu, doğumunun 100. yılında Çorum'un İskilip ilçesinde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Ünlü Şair-ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu Doğumunun 100. Yılında İskilip'te Anılacak
Bedri Rahmi Eyüboğlu anısına İskilip Halk Kütüphanesi'nin giriş katında düzenlenen Bedri Rahmi Eyüboğlu Sürekli Sergi Salonu'nun ardından şimdi de Eyüboğlu'nun 100. doğum yıl dönümünde İskilip'te Bedri Rahmi Eyüboğlu ulusal şiir yarışması düzenlenecek.
İskilip Kaymakamlığı, Eyüboğlu Vakfı, Eyüboğlu ailesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan şiir yarışmasının yanında şiir günleri programları da yer alacak.
İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer, Bedri Rahmi Eyüboğlu 100. doğum yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin festival havasında geçeceğini belirttiler.
Etkinlikler kapsamında halk konserleri, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencilerinin hazırlamış olduğu resimler, Eyüboğlu'na ait resimler, Eyüboğlu 100. doğum yılı dönümü ile ilgili tiyatro gösterileri ve yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilecek.
Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun ağabeyi Sebahattin Eyüboğlu'nu anmak amacıyla her sene Eyüboğlu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen Sebahattin Eyüboğlu 'Deneme' yarışması bu sene İskilip'te düzenlenecek. Fotoğraf, belgesel, sinema, sanat eleştirileri, tercümeler ve denemeleriyle tanınmış ünlü bir yazar olan Sebahattin Eyüboğlu için düzenlenen deneme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de İskilip'te verilecek.