Türk İş Heyeti Chp İl Başkanı Cem Hatunoğluna Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundular

Sakarya Türk-İş Bölge temsilcisi Cemal Yaman ve Türk-İş'e bağlı sendika Başkanları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cem Hatun oğluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Türk İş Heyeti Chp İl Başkanı Cem Hatunoğluna Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundular
Türk İş İl Temsilcisi Cemal Yaman ziyarette bütün partilere eşit davrandıklarını belirterek, "A Partisi'nde ne konuşuyorsak, B Partisi'nde de onu konuşuyoruz. Önemli olan emekçilere değer verilmesi" dedi. Yaman Anayasa referandumunda birden fazla sendikaya üye olabilme değişikliklerine de karşı olduklarını da belirterek, " Bizi bölüyorlar "dedi.
İşverenin istemediği yerlerde sendikaların örgütlenme yapamadıklarını ifade eden Cemal Yaman Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi (A.Ş) konusuna da değindi. TÜVASAŞ'da bir dönem 3 bin kişinin çalıştığına vurgu yapan Yaman artık insanlara emekli olmamalarını söylediğini ifade etti. Yaman, " Emekli olsunlar yerine yenileri gelecek diyorlardı. Şimdi işçi sayısı 777' lere düştü. Yeni işçi alınmadı. İnsanlar emekli olmasın diyoruz artık " diye konuştu. İkramiyeler konusunda hükümete sert eleştiriler yönelten Yaman, " SSK primi önceden ikramiyelerden kesilmiyordu. Şimdi çıkartılan yasayla kesilecek. Biz bunu herkese söylüyoruz. İktidar partisine de söylüyoruz "dedi.
CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu'da her zaman emekçilere destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Hatunoğlu, " O desteği istediğiniz zaman her yerde desteği gönülden verdiğimizi göreceksiniz " ifadelerini kullandı. Hak ve özgürlükleri savunmanın önemine değinen Hatunoğlu Kentsel Dönüşüm konusunda da CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın bu konuda inceleme ve bilgi almak üzere Sakarya'ya geleceği müjdesini verdi.