Teröristler, yol kenarına bomba koyup, pankartla duyurdular

Tunceli-Ovacık karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, vatandaşlara örgüt propagandası yaptı. Yolun aynı noktası, iki gün önce de teröristler taraf

Tunceli-Ovacık karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, vatandaşlara örgüt propagandası yaptı. Yolun aynı noktası, iki gün önce de teröristler tarafından kesilmiş, araçlar durdurulmuştu.

Tunceli-Ovacık karayolunun 35. kilometresi Bali Deresi mevkiinde araçları durdurarak içindeki vatandaşları indiren PKK'lı grup, vatandaşlara örgüt propagandası yaptı. Yola iki el bombalı pankart asan teröristler, 'Biji PKK' yazılı pankartlara 'bomba' uyarısı ekledi.

Yol kesme eylemi üzerine bölgeye Kobra helikopterler sevk edildi. Güvenlik için ağaçlık bölgeleri bombalayan helikopterden bölgeye Jandarma Özel Harekât timleri indirildi. Bölgede operasyon devam ediyor.

İki gün önce de aynı noktada teröristler tarafından yol kesme eylemi yapılmıştı. Tunceli-Ovacık karayolunda iki gün önce de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yola döşenen bomba patlatılmıştı. Bombanın erken patlatılması sonucu can kaybı meydana gelmemişti.