Suşehri'nde 'Kaçak İçme Suyu' Operasyonu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kaçak içme suyu kullanan şahıslara yönelik zabıta ekipleri baskın düzenledi.

Suşehri'nde 'Kaçak İçme Suyu' Operasyonu
İlçeye bağlı mahallelerde bulunan bahçe ve ahırlarda kaçak içme suyu kullanan yerleri tespit eden zabıta ekipleri ve içme suyu kesme ekipleri, kaçak içme suyu şebekelerine aparatlar takarak bahçelerde boşa akan hortumları topladılar. Ev ve bahçe sahiplerine uyarılarda bulunan ekipler, kaçak su kullanan vatandaşların isimlerini kayıt altına aldılar.
Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel, Türkiye'nin tarihinin geçmiş 38 yılının en sıcak mevsimini geçirdiğini söyleyerek, "En büyük sıcaklarını yaşıyor. Çöl sıcaklarını yaşıyoruz. Doğal olarak da sularımızda bu sıcaklardan çok etkilendi. Suşehri'ne şuanda ihtiyacından 5 kat fazla su veriyoruz fakat içme suyu depolarını bir türlü normale getiremiyoruz. Nedeni ise, İlçede kaçak su kullanımının çok fazla olmasıdır. Kaçak su konusunda ilçe halkından yardım ve destek istiyoruz. Özellikle bahçelerinde 24 saat hortumlarla su akıtan vatandaşları 153 zabıta amirliğine bildirmelerini istiyoruz. Kesinlikle bugünden itibaren kaçak su kullananların üzerlerine bundan böyle gideceğiz. Hortumları toplayıp haklarında yasal işlemlere başlayacağız. Onun için bu vatandaşlar kesinlikle komşularının haklarına tecavüz etmesinler. Ramazan mübarek ayda insanları susuz bırakmasınlar. Haksızlık yapmasınlar, oruçlarına kul hakkı ile leke düşürmesinler. Bu konuda belediyemiz kesin karar almıştır. Çünkü Suşehri'nin en büyük sorunlarından bir tanesi budur" dedi.
"AĞAÇLARIN VE BAHÇELERİN KURUTULMASINI İSTEMİYORUZ"
Sözlerine devam eden Sel; "Belediye meclisi olarak bizler karar aldık. Hiç kimsenin ağaçlarını ve bahçelerini kurutmasını istemiyoruz. Bahçesini sulamak isteyen vatandaşlar, bahçesindeki çeşmelere su saati takarak abonelerini yaptırarak bahçesindeki ağaçların diplerini su ile doldurup daha sonra kapatırlar. Fakat kaçak su kullanan vatandaşlar 7 gün24 saat maalesef bu suları aynı bahçeye akıtıyorlar. O vatandaşların bahçelerine bakıldığında her tarafı yem yeşil bu sıcaklara rağmen. Su sorununun Suşehri Belediyesinin sorunu değil, halkın kendi sorunu olarak bilmelerini isterim. Halk kendi sorununa sahip çıkmıyorsa, bizler yasalar ve yönetmeliklerle bu işin altından kalkmamız mümkün değildir. Bu konuda vatandaşların komşularını uyarmalarını, ikaz etmelerini istiyoruz. Suşehri'nde içme suyu borusu değiştirme çalışmalarına başlayacaktık. Fakat havaların aşırı sıcak gitmesi, vatandaşların mağdur olmamaları için bu işimizi de ileriki zamanlara bıraktık. Halkımızdan isteğimiz, lütfen içme suyu konusunda herkesin hassas olmasını istiyoruz"
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel vatandaşların ana şebekenin altını delip altından su alanların bile olduğunu dile getirerek kaçak su mücadelesinde kararlı olduklarını söyledi. Sel, "Tespitler yapıldı. Ekiplerimiz dolaşıyorlar. Bazı vatandaşlarımız takılan aparatları kırıp paralel bağlantı yaptıklarını veya sayaçların arkasından kaçak bağlantı yaptıklarını, oda yetmeyip ana şebekenin altını delip altından su alanları gördük. Güneş enerjilerine bağlanan suların yüzde 80'inin kaçak olduğunu tespit ettik. Bu nedenle saati olmayan vatandaşların tespitinde yüksek su parası yazılıyor. Kesinlikle buna da kimse itiraz etmesin. Özellikle aparatları kıran kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda kesinlikle kararlıyız. Bunu yapanlar su hırsızlığından dolayı sabıkalı olduğunda kesinlikle çocuklarının geleceği ile oynamaktadırlar. Çünkü Orman kanunu gibi suyunda cezası çok ağır. Bu konuda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bu kişileri de görüntülü tespitlerini yaparak suç duyurularında bulunacağız" şeklinde konuştu.