Silvan Kaymakamı Demirdaş'tan Başarılı Öğrencilere Ödül

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde SBS ve LYS sınavlarında dereceye giren öğrenciler Kaymakam Doğan Demirdaş tarafından ödüllendirildi.

Silvan Kaymakamı Demirdaş'tan Başarılı Öğrencilere Ödül
Silvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dershaneye gönderilen öğrencilerinden Anadolu Lisesi öğrencilerinden Recep Parlak MF puan türünden 514 puanla, Mehmet Kaçmaz TM 1,2,3,'de 501 puanla Silvan birincisi oldular. SBS'de başarılı olan öğrencilerinden Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'ndan 6. sınıf öğrencisi Mustafa Siyabant Çelik 481 puanla ilçe birincisi, Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ümmühan Karataş ve Recep Korhan 489 puanla 3. oldu.
Öğrenciler Silvan Kaymakamlığı tarafından ödüllendirildiler. Silvan Kaymakamlığı Hasunı toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Kaymakam Doğan Demirdaş Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa katılırken törende bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Erboğa, "Bu başarı sadece öğrencilerimizi değil Silvan'ın da başarısıdır. Bu başarılarda emeği geçen herkese teşekür ediyorum. Öğrencilerimizin de başarıların devamını getirmesi dileğiyle kendilerine de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Kaymakamı Demirdaş, "Silvan'da 25 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Bin 250 eğitimcimiz eğitim vermekte 85 bin nufuslu bir ilçenin bu kadar öğrenci olması bizleri sevindirmektedir. Her bir öğrenci bir potansiyele sahiptir. Öğrencilerimiz okudukça onlara ufuk geliyor. Öğretim bir gönül işidir. Gönüllü olan her öğrencinin başaracağına inanıyorum. OKAP projemizle çok şeylere faydalı olduğunu görmekteyiz. Bunun ileriki senelerde daha çok başarılı olacağını umuyoruz. OKAP'ı gelecek seneye Diyarbakır'da da
başlatacağız. Biz diyoruz ki öğrencilerimiz sadece okusun biz her zaman maddi olarak arkalarındayız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dersanelere göndereceğimiz öğrencilerin bu sene dersanelere daha çok disiplin sağlayacağız. Geçen sene 180 öğrencimizi dersaneye gönderdik. Seneye bu sayımızı artırıp 250 öğrenciye çıkaracağız. Vakıf tarafından göndereceğimiz öğrenciler sadece maddi durumu düşük olan öğrencilerimiz olacak" diye konuştu.