Ses yayın cihazı bakanlık önünde gerginliğe neden oldu

Başkent'te Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde Kilis İl Temsilcisi Osman Boybeyi'nin 1 yıl kademe iler

Başkent'te Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde Kilis İl Temsilcisi Osman Boybeyi'nin 1 yıl kademe ilerlemesi durdurma cezası almasını protesto etti. Bakanlık önünde toplanan grup üyeleri ile polis arasında ses cihazı nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.

Türk Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde döviz ve pankartlarla MEB önünde toplandı. "Hukukun üstünlüğü mü, üstünlüğün hukuku mu? Hangisi karar ver", "Baskınlara son ver" dövizleri taşıyan grup, elektrikli ses yayın cihazıyla bakanlığa girmek istedi. Grubun bu önerisine ekipler, bakanlığa elektrikli ses yayın cihazıyla girmelerinin yasal olmadığını söyledi. Bunun üzerine grup ile emniyet güçleri arasında gerginlik yaşandı. Kısa süreli gerginlik genel başkanların araya girmesi ve ses yayın cihazının dışarı çıkarılmasıyla sona erdi.

Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hukukun üstünlüğü için AK Parti'nin referandum yaptığını ancak kendisinin hukuksuz davrandığını savundu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslenen Koncuk, "Başbakan Erdoğan her mitinginde bir söz söylüyor. 'Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne' ne kadar güzel bir söz! Ama bu ülkede üstünler hukuku, yandaş hukukun yaratılmaya çalışıldığı doğrudur." dedi.

Bu sırada grup üyeleri, "Başbakan istifa, Çubukçu istifa" şeklinde slogan attı. Açıklamanın ardından gergin başlayan eylem, olaysız bir şekilde son buldu.