Muhtarlar Bilgisayar Kursunu Başarıyla Tamamladı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Suşehri Muhtarlar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 'Bilgisayar Okuryazarlığı Kursuna' katılan 7 muhtar, kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldıkları bildirildi

Muhtarlar Bilgisayar Kursunu Başarıyla Tamamladı
Sivas'ın Suşehri ilçesinde Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Suşehri Muhtarlar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 'Bilgisayar Okuryazarlığı Kursuna' katılan 7 muhtar, kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldıkları bildirildi.
Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan törende Suşehri Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, İlçe Özel İdare Müdürü Niyazi Ocak, İlçe Nüfus Müdürü Sebahattin Bal, Halk Eğirim Müdürü Turan Öztürk ve muhtarlar hazır bulundu.
Törende kısa bir konuşma yapan Suşehri Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Şahin, "Amacımız tüm muhtarlarımızı çağın teknolojisiyle buluşturmak. Bu proje beklide Türkiye'de ilk defa tarafımızdan uygulanmaktadır. Gelecek öğretim yılından itibaren isteklilerden başlanarak diğer muhtarlarımıza da eğitim istiyoruz. Bu kursta emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Törende konuşan Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turan Öztürk ise "Akşam sanat okulu müdürlüğümüz bünyesinde bugüne dek 1347 kişiyi eğittik. Okuryazarlık kurslarımız sayesinde çağın teknolojisini ve aletlerini herkesin öğrenebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen bazı kursları bünyemizde vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Suşehri Muhtarlar Derneği ile ortaklaşa düzenlediğimiz 'Bilgisayar Okuryazarlığı Kursu' 8 gün içerisinde 32 saat süre ile tamamlandı. Kursumuza katılan 7 muhtarımız başarıyla tamamladıkları kurs sonunda sertifikalarını almaya hak kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.
Törende bilgisayar okur yazarlığı kurusunu başarıyla bitiren muhtarlara sertifikalarını idareciler verdiler.