Meram'da Konevi Konutlarını Toki Yapacak

Konya'nın merkez Meram İlçesi Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşüm uygulanacak 2 mahallede, 2 bin 624 konutu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte yapacaklarını söyledi.

Meram'da Konevi Konutlarını Toki Yapacak
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, düzenlediği basın toplantısında, TOKİ ile Hacı İsa Efendi ve Yenice Mahalleleri kentsel dönüşümünün yapılabilmesi için anlaşmaya varıldığını açıkladı. Başkan Kalaycı, bölgenin şehirleşme hızına ayak uyduramadığını ve bunun sonunda da çöküntü alanı oluşturduğunu belirterek, "Bölgeyi yeniden modernleştirebilmek ilk kez 2006 yılı içerisinde projelendirilmiş fakat Danıştay tarafından yürütmesi durdurulmuş. Göreve gelir gelmez konunun üzerinde tüm samimiyetimizle ve hassasiyetimizle durduk. Bölgede yeniden incelemelerde bulunduk ve yeniden bir proje oluşturduk. Hazırladığımız projeyi TOKİ ile paylaştık. TOKİ, Konya'da ilk kez kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye karar verdi. 24 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanımızın kentsel dönüşüm ile ilgili yasayı imzalamasıyla dönüşüm yapma yetkisi ilçe belediyelerine geçmiş oldu. Yasa çıktıktan hemen 2 gün sonra TOKİ ile protokolleri imzaladık. Yani projemizin hayata geçmesinin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır" dedi.
100, 150 ve 200 metrekare olacak Konevi Konutları'nın 2 yıl gibi bir sürede ilk etabının tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Başkan Kalaycı, 350 bin metrekare alanda uygulanacak proje için hak sahiplerinin yüzde 90 ile anlaşıldığını dile getirdi.
Kalaycı, Anıt Alanı'nda inşaatı tamamlanan yeni belediye hizmet binasında Aralık ayında hizmet vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.