Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü Metin Cengiz'in

Şiirin büyük ustası Melih Cevdet Anday'ın anısına Türkiye Yazarlar Sendikası ve Ören Belediyesi'nin işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen ödüle, "Sonsuzluk Çiseler Büyük Sularda" ve "Bir Ebru Vurgusu Dünyaya Katkımız" adlı 2 ciltlik Toplu Şiirler kitabıyla Metin Cengiz değer bulundu

Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü Metin Cengiz'in
Şiirin büyük ustası Melih Cevdet Anday'ın anısına Türkiye Yazarlar Sendikası ve Ören Belediyesi'nin işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen ödüle, "Sonsuzluk Çiseler Büyük Sularda" ve "Bir Ebru Vurgusu Dünyaya Katkımız" adlı 2 ciltlik Toplu Şiirler kitabıyla Metin Cengiz değer bulundu.
Seçici kurulunu Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Eray Canberk, Egemen Berköz, Refik Durbaş ve Enver Ercan'ın oluşturulduğu kurul tarafından ödüle layık görülen Metin Cengiz'e ödülü ilgili yetkililer tarafından verilecek.
Melih Cevdet Anday, bilindiği gibi 1985 yılından itibaren yaz aylarını eşiyle birlikte Milas-Ören'deki yazlığında geçirmiş; 1999 yılında anıtı, Ören Belediye Başkanı Kâzım Turan tarafından Ören sahilinde, bugün onun adını taşıyan parka diktirilmişti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ören Belediye Başkanı Turan; "Türkiye'nin en önemli isimlerinden birisi olan Melih Cevdet Anday'ın ismini yaşatmak çaba gösteriyoruz. Bu konuda son yıllarda yaptığımız yarışmalarda elit isimlerden oluşan jürimiz her yıl yapılan başvuruları değerlendirerek en iyi ismi belirmek için çaba gösteriyorlar. Jürimiz tarafından yapılan değerlendirme sonunda ise bu yılki ödülü alan Metin Cengiz'i kutlamak istiyorum. BU anlamda da kendisine ilerleyen yıllarda da başarılar dilerken, yarışmaya katılan tüm kişilere ve burada görev yapan jüri üyelerine teşekkür ederim" dedi.