Kırşehir Adliye Sarayı Eylül'de faaliyete geçecek

Kırşehir Eski Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yeri olan 9 bin 602 metrekare arsa üzerine inşa edilen Adalet Sarayı'na Eylül ayı itibariyle taşınma işlemle

Kırşehir Eski Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yeri olan 9 bin 602 metrekare arsa üzerine inşa edilen Adalet Sarayı'na Eylül ayı itibariyle taşınma işlemleri başlayacak.Yaklaşık 15 milyon lira bedelle tamamlanan Adliye Sarayı içinde birçok oda ve sosyal alan bulunuyor.

Kırşehir'in en büyük kamusal yatırım projesi olan ve 2 Eylül 2008 tarihinde ihalesi gerçekleştirilerek 14 Ocak 2009 tarihinde yer teslimi yapılan ve 29 Mayıs 2009 tarihinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in katılımıyla düzenlenen törende temeli atılan Adalet Sarayı, yüzde 98 oranında tamamlandı. Aşıkpaşa Mahallesi'nde bulunan ve eski Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yeri olan 9 bin 602 metrekare arsa üzerine inşa edilen ve 15 milyon lira bedelle tamamlanması planlanan binada çalışmalar devam ediyor.

Kırşehir'in en büyük kamusal yatırım projesi olan Adalet Sarayı inşaatı ile ilgili olarak bilgiler veren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Eylül ayının başı itibariyle Adalet Sarayı'na taşınmayı planladıklarını söyledi. Adalet Sarayı'nın mefruşatının yüzde 90'ının Kırşehir Açık Cezaevi ile Eskişehir Açık Cezaevi tarafından yapıldığını kaydeden Başsavcı Çağlayan, perdeler ve bir kısım beyaz eşya gibi gereçlerin de piyasadan ihale yoluyla temin edildiğini ve 15-20 gün içerisinde bu çalışmaların da tamamlanacağını söyledi.