Erzurum'da yoksullar için iftar çadırları kurulacak

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Yakutiye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, kuracakları iftar çadırları ile

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Yakutiye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, kuracakları iftar çadırları ile yoksul vatandaşların karnını doyuracak.

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler iftar çadırı kurmak için harekete geçti. Kimse Yok Mu Derneği bu yıl Aziziye Parkı'ında Büyükşehir Belediyesi ile kuracağı iftar çadırında günde bin kişiye iftar yemeği verecek. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, iftar çadırında her gün çorba, pirinç pilavı, etli yemek ve tatlı vereceklerini kaydetti. Polat, yardımsever vatandaş ve kuruluşların himmetiyle ramazan süresince yaklaşık 30 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Polat, bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirecekleri iftar çadırına katılımın yüksek olmasını beklediklerini kaydetti.

Yakutiye Belediyesi de Ebu İshak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa Ramazan süresince Çifte Minareli Medrese'de her gün 500 kişiye 4 çeşit iftar yemeği verecek. Belediye Başkanı Ali Korkut, Ebu İshak Vakfı'yla bu yıl iftar çadırı programının ikincisini düzenlediklerini vurgulayarak, bunu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Belediye Başkanı Korkut, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve rahmet ayı olduğuna dikkat çekerek, "Ramazan ayı bütün bereketi ve güzelliğiyle geldi. Belediye olarak bu mübarek ayda iftar yemeği vererek toplumsal birlik ve dirliğe katkı sağlamak istedik." diye konuştu.

Öte yandan Erzurum Müftülüğü'ne bağlı Yukarı Mumcu Camii'nde de cemaat ve çevre esnafın desteği ile her gün 50 kişiye cami avlusunda iftar açtırılacağı belirtildi.