Elbistan'da dolmuş zamları vatandaşa yansıtılmayacak

Elbistan S.S 28 Nolu Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Sırrı Demir, dolmuş zamlarını vatandaşa yansıtmayacakların

Elbistan S.S 28 Nolu Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Sırrı Demir, dolmuş zamlarını vatandaşa yansıtmayacaklarını bildirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan S.S 28 Nolu Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Sırrı Demir, Kahramanmaraş'ta sivil dolmuş ücretinin 1 lira 25 kuruş olduğunu, öğrencinin ise 1 lira 15 kuruş olduğunu ifade ederek, "Belediye başkanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde halk otobüslerinde şehir içi dolmuş ücretlerini sivil 1 lira ve öğrenci 75 kuruş olarak belirledik. Normalde öğrenciler özel servis tutsalar aylık 90 TL vermek durumundalar, ancak bizim arabalarla seyahat ettiklerinde bu rakam 31 lira 5 kuruşa kadar düşüyor. Yarısı bile değil." diye konuştu.

Zam gelmeden önce Elbistan'da sivil 1 lira ve öğrenci 80 kuruş şeklinde fiyat belirlendiğini aktaran Demir, "Başka şehirlerde zamlar hemen yansıtılıyor. Bizde ise zammı bırakın, indirime gidiliyor. Bu da AK Parti ayrıcalığıdır." ifadesini kullandı.

Elbistan'da şehir içi halk otobüsü sayısının 40 olduğunu ve şu an için 5 güzergâhta hizmet verildiğini anlatan Demir, "Normalde bizim güzergâh sayımız Karaelbistan ile birlikte 6'dır. Ancak daha önceki Belediye Başkanı sayın Abdullah Paksoy döneminde bu yüzden ciddi kavgalar çıktı. Onun için şu an Karaelbistan'a servis göndermiyoruz. Acil Servis önüne kadar hakkımız var. Buna rağmen Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ün talimatı ile beklemeye geçtik. 'Bize sabredin' dedi. Biz de bekliyoruz. Ancak insanlar hastane yolunda mağdur olduklarını defalarca gelip bize söylüyorlar. 2 ya da 3 araç değiştirerek hastaneye gidebildiklerini şikayet ediyorlar." dedi.

Öte yandan, Elbistan'da Ramazan ayı boyunca yolcu trafiği yoğun olan bölgelere ek dolmuş seferlerinin yapılacağı ve dolmuşların akşam 17.00'den sonra 5 dakika arayla hareket edeceği öğrenildi.