Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çamlıdere Ve Kızılcahamam'da Esnafla Biraraya Geldi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çamlıdere AK Parti'li Belediye Başkanı Caner Can ile birlikte anayasa değişikliği paketine 'evet' kampanyası kapsamında Çamlıdere'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çamlıdere AK Parti'li Belediye Başkanı Caner Can ile birlikte anayasa değişikliği paketine 'evet' kampanyası kapsamında Çamlıdere'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti.
Çağlayan, esnaf ziyaretlerinden sonra Çamlıdere'de Civelek Çay Salonu'nda çay içti. Bu esnada yanına gelen Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Çiçekçi adlı vatandaşın sorununu dinledi. Çiçekçi, damızlık hayvan kredisi aldıklarını ve temerrüt faizlerini ödemeyemediklerini anlattı. Bunun üzerine Bakan Çağlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı'nı Eker'i arayarak Çiçekçi'nin durumunu bildirdi. Çağlayan, esnaf ziyaretlerinden sonra Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda halka anayasa değişikliğine neden 'evet'
diyeceklerini açıkladı.
Çağlayan, burada yaptığı konuşmada ekonomik göstergelerden bahsederek, Türkiye son 7,5 yılda ekonomik olarak 26. sıradan 17. sıraya çıktığını, 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatın 2008 yılında 132 milyar dolara ve 2009'da 102 milyar dolarlık ihracat yapıldığını, IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu bulunduğunu ancak şimdi bu borcun 6-7 milyar dolar seviyesine gerileğini, 2011'de de tamamen biteceğini anlattı.
Anayasa değişikliğinin bir AK Parti projesi olmadığını söyleyerek, "Bu değişiklik ülke için, millet içindir. Ülkenin gelişmesine ve büyümesine imkan sağlayacak. Artık karar da söz de her zaman halkta olacaktır. Anayasa değişikliğine evet denilmesiyle Türkiye'de demokrasiye müdahale mümkün olamayacaktır" şeklinde konuştu.
Anayasa değişikliğine 'evet' demekle artık Türkiye'de darbe yapılamayacağını ifade ederek, vatandaşlardan referandumda ''evet'' demelerini istedi.
Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can da konuşmasında ilçe halkından referandumda destek isteyerek, referandumda Çamlıdere'de alacakları oyların, Ankara'da çeyiz sandığı olacağını ve AK Parti'nin referandumda alacağı oyların yüzde 80 olacağının altını çizdi.
Halka hitap eden Çağlayan ve beraberindeki heyet ilçede açılacak olan huzurevini gezdi.
Devlet Bakanı Çağlayan, Çamlıdere'den sonra Kızılcahamam'a geçerek, bir süre Kızılcahamam esnafı ile biraraya geldi. Kızılcahamam'da dükkanları dolaşan Çağlayan daha sonra Kızılcahamam Stadı'nın karşısında bulunan kapalı mekanda halkla bir araya geldi.
Kızılcahamamlıların doğalgaz talebini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a telefonla bugün ilettiğini anlatan Çağlayan, Bakan Yıldız'ın da Kızılcahamam'da doğalgaz dağıtımı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine talimat verdiğini anlattı. Çağlayan, ''İnşallah çok yakın zaman içinde yeni bir proje paketiyle Kızılcahamam'a doğalgazı ulaştıracağız'' dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de telefonla görüştüğünü anlatan Çağlayan, Bakan Yıldırım'ın kısa süre içinde otoyollara kantar koyma sözü verdiğini, böylece E-5 kara yolunu da işler hale getireceklerini söylediğini kaydetti.
Devlet Bakanı Çağlayan, Kızılcahamam'daki toplantıdan sonra Ankara'ya döndü.