Ceyhan Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Belediye-İş Sendikası ile Ceyhan Belediyesi arasındaki toplu sözleşeme görüşmeleri mutlu sonla bitti.

Ceyhan Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci
Belediyede çalışan 168 işçiyi kapsayan ve iki yıl süreyle geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesi sonrasında belediye çalışanı işçilerin maaşları yıllık yüzde 20 civarında arttırıldı. Bu oranın Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu belirtildi.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Belediye-İş Adana Şube Başkanı Ahmet Zeki Eker arasındaki imza törenine Başkan Yardımcısı Şaban Acar, işçi temsilcisi ve daire amirleri de katıldı.
Sözleşme sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sözleşmenin 1 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olduğunu ve sosyal haklarda da bazı iyileştirmeler yaptıklarını söyledi. Sözlü, "Anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum. İşçilerimizin hakkını alnının teri kurumadan veriyoruz. Hizmeti birlikte yürüttüğümüz mesai arkadaşlarımızın refah düzeylerini arttırmak, verimliliği yükseltmek için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. 2 yıllık bir sözleşme yaptık. Her altı ay için yüzde 6 oranında zam ve sosyal haklardaki iyileştirmelerle birlikte yıllık yüzde 20'ye tekabül eden bir artış. Türkiye ortalamasına göre çok iyi bir sözleşme. Hayırlı günlerde harcasınlar" dedi.
Ahmet Zeki Eker ise, "Türkiye deki hayat şartları göz önüne alındığında işçilerimizin lehine çok iyi bir sözleşmeye imza attık. Başkanımızdan Allah razı olsun. İşçi kardeşlerimize de hayırlı olsun" diye konuştu.