Bornova'da kaldırım işgallerine son

Bornova Belediyesi esnafın da desteği ile 20 gündür kaldırım işgalleri ve işportaya karşı yoğun denetim yapıyor. Altındağ ve Çamdibi bölgesindeki tüm

Bornova Belediyesi esnafın da desteği ile 20 gündür kaldırım işgalleri ve işportaya karşı yoğun denetim yapıyor. Altındağ ve Çamdibi bölgesindeki tüm kaldırımlar temizlendi, sırada Bornova merkezi var. Bornova Belediyesi tarafından kaldırımlardaki işgal ve işportanın temizlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalara tüm hızıyla devam ediliyor. Bornovalı yurttaşlar ve esnaftan gelen yoğun talep üzerine başlatılan çalışmalarda 20 gün içinde Çamdibi Kemalpaşa Caddesi, Fatih Caddesi, Burak Reis, Yıldırım Beyazıt, Abdi İpekçi, Barbaros ve Yener Caddelerindeki kaldırım işgalleri önlendi. Yayalara daha güvenli ve düzenli bir ortam sağlandı.

Esnaf ile el ele vererek kaldırımlarda ayrım gözetmeksizin her türlü işgal ve işportayı kaldıran Bornova Belediyesi caddelere düzen getirdi. Yapılan denetimlerde öncelikle kaldırımları işgal eden esnafa bu durumun zararları anlatıldı. Kaldırımlarda geçişlere engel olmamasının öncelikle yayaların güvenliği için önemi anlatıldı. Devam eden denetimlerde esnafın büyük bir çoğunluğunun işgallerini kaldırdığı tespit edilerek kendilerine kanun ve yönetmeliklere uydukları için teşekkür edildi. Altındağ ve Yeşilova'da başlatılan kaldırım işgalleri ile ilgili çalışmalar Bornova Merkez, Pınarbaşı, Işıkkent, Mevlana Mahallesi, Doğanlar Mahallesi, Naldöken Mahallelerinde sürecek.

"Kaldırımlar yayalara kalacak" ilkesiyle yola çıktıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Esnaf arkadaşlarımızın kaldırım işgalleri vardı. Bu işgaller yavaş yavaş sona erdiriliyor. Bunun sonucunda başta esnaf rahat ediyor. Çünkü haksız rekabet ortadan kalkmış oluyor. Yurttaşlarımız kaldırım işgali olan yerlerde yoldan yürümek zorunda kalıyordu. Biz, yurttaşların sosyal yaşam alanlarında huzurunu sağlamanın yanında esnafın iş kapasitesini ve gelirini artırabilmesi için çalışıyoruz. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan iş yerlerinin kayıt altına alınabilmesi yanında kaldırım işgalleri, seyyar ve işporta üzerinde ciddi denetim çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar süreklilik arz edecek. Hedefimiz herkes için yaşanabilir bir kent sağlamakktır. Yurttaşların ve esnafımızın memnuniyeti ve desteği bundan sonraki çalışmalarımızda bize güç verecek." diye konuştu.