Arap turistler Mersin turizmini hareketlendirdi

Lübnan ve Suriye ile vizelerin kaldırılması sonucu Mersin Arap turistlerinin akınına uğrarken, turistik otellerde yatak sıkıntısı yaşanıyor.

M

Lübnan ve Suriye ile vizelerin kaldırılması sonucu Mersin Arap turistlerinin akınına uğrarken, turistik otellerde yatak sıkıntısı yaşanıyor.

Mersin'de otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, gelen turistleri ağırlayacak yatak kapasitesinin bulunmamasının sıkıntıya neden olduğunu söyledi.

Sahil bandında yatırım yapmaya uygun araziler ile orman içinde tesise uygun pek çok yer bulunduğuna dikkat çeken Çalışkan, Mersin'in yaklaşık 7 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu, ilk etapta bir bu kadar daha yatak gerektiğini belirtti.

Yatırımcıların dikkatini Mersin'e çekebilmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çalışkan, hem coğrafi yakınlığı hem de kendilerini ülkelerinde gibi hissetmeleri nedeniyle Arap turistlerin Mersin'i tercih ettiğine dikkati çekti. Çalışkan, "Mersin'e ağırlıklı olarak Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, İran ve Suriye'den turistler geliyor. 2007'de 22 bin, 2008 yılında 30 bin, geçen yıl 40 bin olan Arap turist sayısının bu yıl yüzde 50 oranında artmasını bekliyoruz. Ancak, turist sayısında her geçen gün artış yaşanırken, yatak kapasitesinin yetersiz kalışı bizleri üzüyor." diye konuştu.

Mersin'in hava, deniz, kara ve demir yolu ulaşımı ile her türlü seyahate uygun olduğuna dikkati çeken Çalışkan, turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için yatırımcılara gereken kolaylığın sağlanacağını, bu nedenle çok sayıda turizm alanı ilan edilen bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarını beklediklerini kaydetti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut da yaz sezonu boyunca Mersin'deki turist hareketliliğinin, iş çevrelerine olumlu yansıdığını söyledi. Bu hareketliliğin Ramazanda ve bayram sonrasında da devam etmesini beklediklerini belirten Aşut, vizelerin kaldırılmasının Arap turistlerin bölgemizi daha çok tercih etmelerine neden olduğunu kaydetti. Mersin'e gelenlerin ülkelerine döndüklerinde eş-dost ve yakınlarına Mersin'i tavsiye ettiklerini öğrendiklerini anlatan Aşut, "Arap turistler kentimize genellikle karayolu ile geliyor. İnanıyorum ki, Mersin önümüzdeki yıllarda turizmde sıçrama yaparak, hak ettiği yere gelecek." dedi.