Aile Hekimliği Tanıtım Kokteyli Düzenlendi

Gaziantep'te Aile Hekimliği Tanıtım Kokteyli Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın da katılımıyla Anatolian Otel'de gerçekleştirildi.

Aile Hekimliği Tanıtım Kokteyli Düzenlendi
Vali Süleyman Kamçı ile birlikte törene, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, AK Parti Gaziantep milletvekili Özlem Müftüoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Emniyet Müdürü, Süleyman Oğuz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, İl Sağlık Müdürü Serdar Tolay, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, daire amirleri, sağlık çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Serdar Tolay, Aile Hekimliği uygulamasının Gaziantep'te, 13 Aralık'ta başlayacağını söyledi.
Tolay, "Bugüne kadar sunmaya çalıştığımız tüm sağlık hizmetlerinde olduğu gibi aile hekimliğini de çağdaş, etkin ve kaliteli hizmet anlayışı ile sunmaya çalışacağız" dedi.
Vatandaşların aile hekimlerini ikamet ettikleri mahallenin sağlık ocağına asılan listelerden veya www.gaziantepsaglik.gov.tr internet adresinden TC kimlik numarasını girerek öğrenebileceklerini belirten Tolay, "Aile hekimi mevcut sağlık ocaklarında oluşturulacak Toplum Sağlığı Merkezi'nde hizmet verecek. Bir aile hekimi ortalama 3 bin 500 kişiye hizmet verecek. Aile hekimine herhangi bir ücret veya katkı payı ödenmeyecek. Kendisine başvuran bireylerin sosyal güvencesine bakılmaksızın ücretsiz olarak
hizmet verilecek" diye konuştu.
Aile hekimlerinin görev ve sorumluluklarına da değinen Tolay, "Aile hekimleri muayene, tedavi ve kontrolleri yapar, ihtiyaç halinde tetkikleri yaptırır. Gerekirse sevk işlemlerini gerçekleştirir. Bebek, çocuk ve gebelerin tıbbi kayıtlarını tutar, bilgilendirme ve danışmanlık yapar" şeklinde konuştu.
Acil durumlarda vatandaşların doğrudan bir hastaneye gidebileceklerini ifade eden Tolay konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"112 Acil Yardım ve ambulans hizmetleri aynı şekilde devam edecek. Geçiş döneminde sevk zorunluluğu uygulanmayacak. Şimdi olduğu gibi vatandaşlar dilediği sağlık kuruluşuna doğrudan başvurabilir. Ancak herkesin kendi aile hekimine müracaat etmesi kendi sağlığı için yararlı olacak. Gaziantep'te 9 Toplum Sağlığı Merkezi olacak. Herkesin bir aile hekimi olacak, köylerdeki vatandaşlara da aile hekimi gezici sağlık hizmeti sunacak. Uygulamayla; mevcut sağlık sisteminde yaşanan sorunları azaltmak, daha sağlıklı
gelecek yetiştirmek ve ortalama yaşam süresini uzatmak; sizi önemseyen ve güven duyabileceğin bir aile doktorunuzun olması; bireylerin hekimini kendi seçebileceği, kolay ulaşabileceği, sağlık hizmetlerini ücretsiz alabileceği bir sağlık sistemi sunmak; sağlık hizmetlerinde gereksiz ilaç tüketimini ve harcamaları, hastanelerdeki yığılmaları ve hasta mağduriyetlerini önlemek hedeflenmektedir"
Sağlık Müdürü Serdar Tolay'ın konuşmasının ardından Aile Hekimliği tanıtım filmi izlendi. Topluca hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve kokteylle tören sona erdi.