4. Sosyal Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

Beşbin Evler Cumhuriyet Mahallesi'nde temeli atılan Sosyal Yaşam Merkezi'nin dördüncüsü, Vali İzzettin Küçük'ün de katıldığı bir törenle mahalle halkının hizmetine açıldı.

4. Sosyal Yaşam Merkezi Hizmete Girdi
Açılış törenine Vali İzzettin Küçük'ün yanı sıra Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Kastamonu Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Çankırı Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop, Çankırı Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Karabük Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Sosyal yaşam merkezinin açılışında konuşma yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı, "Mahallemizin böyle bir merkezine ihtiyacı olduğunu belediye başkanımızla yaptığımız görüşmelerde dile getirmiştik. Başkanımız da buraya sosyal yaşam merkezi yapılmasını uygun buldu. Daha önce 1989 yılında yapılan bina ihtiyacımızı karşılamaz oldu. Fakat yeni yapılan merkez uzun yıllar ihtiyacımızı giderecek şekilde yapıldı. Ben mahallemize böyle bir eseri yapan Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili'ye şahsım ve mahalle halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise yaptığı konuşmada, hizmete girecek olan Sosyal Yaşam Merkezi'nin 354 Bin TL'ye mal olduğunu ifade ederek "İçersinde aile hekimliği salonu, lokalimiz, kütüphanemiz, bilgisayar odamız, zabıta noktamız ve PTT şubesi bulunmaktadır. Bizim için bu işin en önemli ayağı, nasıl finansa edileceğiydi. Biz bu işlerin finansını oluşturmak için Sosyal Yaşam Merkezimizin altına çok güzel bir süper market yeri hazırlandık. Buranın da çok yakında faaliyete geçeceğine inanıyorum. Şu anda açılışı yapacağımız yer ile birlikte şimdiye kadar Karabük'te dördüncü Sosyal Yaşam Merkezini açmış oluyoruz. Ramazan ayı içersinde de Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinin temelini atacağız" dedi.
Açılış törenine katılan Vali İzzetin Küçük, "Karabük neşeli, güzel, heyecanlı insanların mutlulukla vakit geçirebileceği bir şehir olacaktır. Belediye Başkanımız bu hususta büyük çabalar sarf ediyor. Devletimizin diğer organları çeşitli çalışmalar yapıyor. Karabük birkaç sene içerisinde inşallah inanıyorum ki, insanların mecbur kaldığı zamanda bile gitmekte çor zorlanacağı, şehir dışında olanların da gelmek için çok bahaneler ve vesileler arayacağı bir yer olacaktır. Karabük, insanı, tabiatı, iklimi, coğrafyası ile hoş ve şirin bir yer. Burayı insan eli ile daha güzel yapacağız. İnsanların beraberce vakit geçirebilecekleri, insanların kendilerini madden, fiziken zihinlerini geliştirebilecekleri mekanlar yaratılacak. Bu Sosyal Yaşam Merkezi de bunlardan bir tanesidir. Burası mahalleye kan pompalayacak. Kütüphanesi, bilgisayar salonu olacak. Bay ve bayanların burada yeteneklerini kendi çaplarında geliştirebileceği mekanlar olacak. Ben buranın İlimize ve mahalle halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile de tüm halkımızın Ramazan ayını kutluyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Beşbin Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılış kurdelesi Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ve konuk belediye başkanları tarafından kesildi. Kurdele kesiminin ardından Vali İzzettin Küçük ve davetliler sosyal yaşam merkezini gezdiler. Düzenlenen açılış töreni, havai fişek gösterisi ile son buldu.