Side Antik Kent'te yaz dönemi kazıları 2 ay sürecek

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Side Antik Kent'te yaz dönemi kazı çalışmalarına başlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ka

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Side Antik Kent'te yaz dönemi kazı çalışmalarına başlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı kazı temsilcisini bekliyor.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü kazı ekibi Side Antik Kent'e geldi. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Side Antik Kent Kazı Başkanı Doç.Dr. Hüseyin Alanyalı, tarihi şehirde kazı çalışmalarına başlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı kazı temsilcisini beklediklerini ifade etti.

Alanyalı, bakanlık temsilcisinin gelmesiyle birlikte kazı çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Kazı çalışmalarının 2 ay süreceğini belirten Alanyalı, çalışmalarla ilgili önümüzdeki günlerde yapacakları yazılı açıklamayla kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.

Alanya'nın kazı çalışmalarına aynı üniversitede öğretim üyesi olan Doç.Dr.Feriştah Alanyalı da eşlik ediyor. Anadolu Üniversitesi, Side'de ilk kazı çalışmalarına 2009 yılında Side Antik Tiyatro'da sondaj salma çalışmalarıyla başlamıştı. Üniversite geçen yıl kazı çalışmalarına ise ticari agorada çevre temizliği ve düzenleme yaparak son vermişti.

1947 yılından bu yana Side'de kazı çalışmalarında Ordinaryüs Prof.Dr. Arif Müfid Mansel, Prof.Dr. Jale İnan, Prof.Dr. Haluk Abbasoğlu ve Ülkü İzmirligil arkeologlar görev yaptı.