Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne endoskopi cihazı alındı

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesi Devlet Hastanesi'ne endoskopi cihazı alındı. Hastanede cihaz olmadığı için hastalar bugüne kadar çevre illerdeki has

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesi Devlet Hastanesi'ne endoskopi cihazı alındı. Hastanede cihaz olmadığı için hastalar bugüne kadar çevre illerdeki hastanelere yönlendiriliyordu.

Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi, eksikliği hissedilen endoskopi cihazı için ihaleye çıktı. İhale sonucu alınan endoskopi cihazı, hastaları Ankara ve Aksaray'a gitmekten kurtardı. Vatandaşlar bundan böyle Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'nde tedavi olabilecek.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Hoca, yaklaşık 90 bin liraya alınan cihazla hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli bir aşama kaydedeceklerini söyledi. Hoca, cihazla mide, kalın ve ince bağırsaklardaki hastalıkların erken teşhis ve tedavisini yapabileceklerini ifade etti. Yeni binanın inşaatının sürdüğünü de hatırlatan Hoca, buraya taşınmalarıyla hastanenin daha modern ve çoğu hastalığı tedavi edebilen bir kurum kimliğine kavuşacağını belirtti.