Madrid sokakları sevinç gösterilerine sahne oldu

İspanya A milli futbol takımı, 2010 Dünya Kupası'nda Almanya'yı yenerek tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı. Son Avrupa şampiyonu İspanya, Hol

  İspanya A milli futbol takımı , 2010 Dünya Kupası ' nda Almanya ' yı yenerek tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı . Son Avrupa şampiyonu İspanya , Hollanda ' dan sonra finale ismini yazdıran ikinci ekip oldu . Finale çıkma başarısı , başkent Madrid sokaklarında doyasıya kutlandı .

Coşkulu İspanyollar , futbol tarihlerindeki en önemli başarılardan birini bayraklarla ve vuvuzelalarla kutladılar . Dünya Kupası ' na beklenenden daha kötü başlamasına rağmen , rakipleri karşısında başarılı sonuçlar elde eden İspanyol milli takımında ise hedef Dünya Kupası ' nı kaldırmak .

Teknik Direktör Del Bosque , maç sonunda yaptığı açıklamada , artık kupaya çok yakın olduklarını ve isimlerini tarihe yazdırmak için tüm ekip olarak kendilerinden emin olduklarını ifade etti .

Fenerbahçe ' nin eski İspanyol çalıştırıcısı Luis Aragones ise , " Artık bu saatten sonra İspanya ' yı yenmek çok zor . Eminim kupanın sahibi , göstermiş olduğu bu üstün futbol ile İspanya olacaktır . Maç boyunca topun kontrolünü elinde tutan ekip İspanya ' ydı . Finalde de bu futbolu sergilemesi durumunda kupayı kaldırması çok kolay olacaktır " şeklinde konuştu .