İşgücü Yetiştirmeye 6 Milyon Harcandı

Samsun'da 2010 yılında açılan işgücü yetiştirme kurslarından 2 bin 682 kişinin faydalandığı ve bu kurslar için 6 milyon 19 bin 910 lira harcandığı bildirildi.

İşgücü Yetiştirmeye 6 Milyon Harcandı
Samsun İl İstihdam Kurulu toplandı. Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Hüseyin Aksoy başkanlık etti. Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Samsun İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar ve ilgili kurum müdürlerinin hazır bulunduğu toplantının başında açıklama yapan Vali Aksoy, bir takım kararlar alacaklarını belirtti. Aksoy, "Bugünkü toplantımıza gündemimizde yer alan işgücü yetiştirme faaliyetleriyle ilgili hem geçen yıllarda yapılan çalışmalar hem bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen çalışmalar hem de bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapacağız" dedi. Vali Aksoy'un kısa açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Öte yandan, İŞKUR tarafından 2010 yılında yürütülen İşgücü Yetiştirme Kursları çerçevesinde istihdam garantili kurslara bin 284, kendi işini kuracaklara yönelik kurslara 583, hükümlülere yönelik kurslara 79 ve özürlülere yönelik kurslara ise 62 kişi katılırken, toplum yararına çalışma programlarına 524, staj programlarına 75 ve girişimcilik eğitimlerine 75 kişi iştirak etti. 2010 yılı içerisinde bu zamana kadar toplamda 2 bin 682 kişi bu kurslardan faydalandı. Ayrıca, bu kursların 6 milyon 19 bin 910 liraya mal olduğu bildirildi.