HSYK Başkan Vekili Özbek: Daha esaslı noktalardan iptal çıkmalıydı (1)

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın kendilerini memnun etmediğini, esasa girilm

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın kendilerini memnun etmediğini, esasa girilmişken daha esaslı noktalardan iptal çıkması gerektiğini söyledi.

HSYK girişinde gazetecilere anayasa değişiklik paketine ilişkin verilen kararı değerlendiren Özbek, düşüncelerini dün akşam söylediğini ifade etti. Yürütmenin HSYK üzerindeki etkilerinin devam ettiğini savunan Özbek, kararla birlikte değişen bir şeyin olmadığını ileri sürdü. Adalet Bakanı'nın bu karardan son derece memnun olduğunu düşündüğünü dile getiren Özbek, Yüksek Mahkeme'nin esasa girdiği yönünde bazı tartışmaların yaşandığını ve kendisinin hukukçu olmadığını, ancak esasa girilmişken bu noktadan değil daha esaslı noktalardan iptal çıkması gerektiğini savundu.

"Yazık oldu diyorum." diyen Özbek, daha ileriki aşamalarda açıklamalarda bulunacağını kaydetti. Devletin çatısıyla ilgili beyanında kuvvetler ayrılığını kastettiğini dile getiren Özbek, bakanlığın çok etkin bağlantılarının devam ettiğini ileri sürdü. Referandumda halkın bunun farkına varacağını umut ettiğini anlatan Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara tepki gösteren hükümetin durumunu ise "Timsah gözyaşları diye bir deyim vardır. Ben dün akşam onu izledim." ifadelerini kullandı.