Genelkurmay ile PKK'nın gizli görüşmeleri

Taraf gazetesi yine çok konuşulacak bir iddiaya imza attı. Taraf yazarı Yıldıray Oğur, Genelkurmay ile terör örgütü PKK'nın Öcalan yakalanmadan yıllar önce görüştüğünü yazdı.

Genelkurmay ile PKK'nın gizli görüşmeleri
  PKK ile 2000 sonrası MİT ü ; zerinden yapılan gizli gö ; rü ; şmeler , 1996-1999 yıllarında bizzat Genelkurmay tarafından yü ; rü ; tü ; lmü ; ş . Tü ; rkiye-Hollanda-Brü ; ksel trafiği . . .

Genelkurmay ile terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n ilk dirsek teması 1996 yılında olmuş . . Resmi temas ise bir yol sonra yapıldığı ortaya ç ; ıktı .

ALBAY HOLLANDA ' DA GÖ ; RÜ ; ŞTÜ ; GENELKURMAY

Toplumsal İlişkiler Dairesi ' nden Kurmay Albay H . D , 14 Nisan 1996 ' da Hollanda ' ya giderek PKK ' nın Avrupa sorumlularından olan Abdurrahman Ç ; adırcı ile gö ; rü ; ştü ; . Bu , 1 Eylü ; l 1998 ' deki ateşkes sü ; recini başlatan ilk gayrı resmi temas oldu .

RESMİ TEMAS ZABITLARDA VAR

İlk resmî ; temas ise Nisan 1997 tarihinde Hollanda ' nın Arnheim kentinde yaşandı ve zabta bile alındı . Sonrasında yine Toplumsal İlişkiler Dairesi ' nden bir albay ö ; rgü ; tü ; n Brü ; ksel ' deki temsilciliğine kadar gitti .

Ancak bu gö ; rü ; şmeler K . Irak ' ta PKK kamplarına apılan kara harekatı ile sona eriyor . . Bir sü ; re sonra gö ; rü ; şmeleri yeniden başlatmak isteyen asker Bursa Cezaevi ' nde yatmakta olan Sabri Ok ile gö ; rü ; şme trafiği başlatıyor .

Yazar Yıldıray Oğur Enis Berberoğlu ' nun gö ; rü ; şmeleri teyit ettiği 4 Haziran 1999 ' daki yazısına yer veriyor :

' 1997 ' de Nisan ayında Hollanda Arheim kentinde PKK ' yı temsil eden ( muhtemelen ) Kani Yılmaz ile Genelkurmay ' ın iki yetkilisi gö ; rü ; şmü ; ştü ; r . Aynı şekilde 30 Temmuz 1998 ' de PKK ' ya cezaevinden ateşkes isteniyor haberi gelmiş . Apo da buna inanarak 1 Eylü ; l ' de ateşkes ilan etmiştir . '

Ö ; calan yakalandıktan sonra Genelkurmay ile temaslarını aç ; ıkç ; a anlattığını belirten yazar , Ö ; calan ' ın yargılandığı duruşmada mahkemeye sunduğu zabıt tutanaklarına işaret etti . 3 sayfalık tutanakta devlet adına bir kişi ile Ö ; calan arasındaki ateşkes pazarlığı yazılıydı . Bu pazarlıkta Hollanda ' daki ilk gö ; rü ; şmeye atıf yapılıyordu .

TARAF