Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, Anayasa Mahkemesi'nin kararını 12 Eylül'de halkın düzelteceğini söyledi.

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin
AK Parti Denizli İl Kadın Kolları İstişare Toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Toplantıya Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Kahveci, ilçe kadın kolları başkanları ve mahalle temsilcileri ile partili kadınlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bilal Uçar, AK Parti iktadında kadınlara pozitif ayrımcılık verildiğini söyledi. Anayasa Mahkemesinin aldığı kararı da değerlendiren İl Başkanı Uçar, "Anayasayı korumakla yükümlü olanlar Anayasayı ikinci kez çiğnediler. Biz hukukun üstünlüğü ve millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz. Biz bu karardan sonra daha emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. 12 Eylül'de yapılacak referanduma hazırız. Milletimiz en güzel cevabı verecektir" dedi.
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, 12 Eylül'de yapılacak referandumda milletten yeni bir düzeltme istediklerini söyledi. 367 meselesi ile ilgili CHP'nin mahkemeye gittiğini ancak kararı milletin düzelttiğini hatırlatan Şahin, "Anayasa Mahkemesi'nin kararını ikinci kez millet düzeltecektir. 12 Eylül tarihi 30 yıl önce ülkenin geleceğini karartanların hesap vereceği tarih olacak. Anayasa Mahkemesi meclisin yetkisini kullandı, yani yürütmeye müdahale ederek bir yanlış daha yaptı. 12 Eylül'de milletimiz ikinci kez yanlışı düzeltecektir" diye konuştu. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karara rağmen, geri adım atmayarak yollarına devam edeceklerini belirten Şahin, "Ülkemizin daha çağdaş ve hukuk devleti olması yolunda, geri adım atmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Türkiye için yaptığımız çalışmalara 12 Eylül'de yapılacak referandumda milletimiz sahip çıkacak. Biz Anayasa'da yaptığımız bu değişiklikleri bile yeterli bulmuyoruz" diye konuştu. AK Parti ile birlikte kaliteli ve dürüst insanlarında siyasette olabileceğini gösterdiklerini anlatan Genel Başkanı Şahin, "AK Parti ile birlikte kadınlar daha çok mecliste temsil edilmeye başlandı. İki kadın bakanımız var. Türkiye'de ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı'na kadın bakan getirildi. Denizli'nin tek kadın milletvekili de bakan olarak parlamentoda görev yapıyor. Bu yönden de siz çok şanslısınız" şeklinde konuştu.