Şehit Er, Ağabeyinin Yanına Defnedildi Iğdır

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Erkan Akdeniz, memleketi Iğdır'da, aynı kaderi paylaştığı ağabeyi Mehmet Akdeniz'in mezarının yanına defnedildi.

  Hakkari ' nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Erkan Akdeniz , memleketi Iğdır ' da , aynı kaderi paylaştığı ağabeyi Mehmet Akdeniz ' in mezarının yanına defnedildi .
Atatürk Caddesi ' ndeki Zübeyde Hanım Bulvarı ' nda düzenlenen törene , şehit Akdeniz ' in babası Ahmet ve annesi Göget Akdeniz , yakınları ile Iğdır Valisi Amir Çiçek , 1 . Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Sevil , Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ernail Keleş , İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul , daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Törende , Kürtçe ağıtlar yakan acılı anne Göget Akdeniz , şehit Akdeniz ' in cenazesi askerlerin omzunda tören alanına getirildiği sırada fenalaştı . Göget Akdeniz ' e , tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale etti .
Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ernail Keleş , daha sonra törende yaptığı konuşmada , terör örgütü PKK ' nın hedefine hiçbir zaman ulaşamayacağını söyledi .
Ay yıldızlı bayrakların açıldığı törende , vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı . Daha sonra , cenaze aracıyla Halfeli beldesine götürülen Akdeniz ' in naaşı , 1997 yılında Şırnak ' ın Beytüşşebap ilçesinde , bir operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen ağabeyi Mehmet Akdeniz ' in mezarının yanında toprağa verildi .
07 . 07 . 2010 13 : 04 : 25