İşadamları Uçak Seferlerinin Artırılmasını İstiyor

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA), Türk Hava Yolları'nın (THY) ilde sefer sayılarını artırması için başvuruda bulunacak

İşadamları Uçak Seferlerinin Artırılmasını İstiyor
  Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği ( KALİDA ) , Türk Hava Yolları ' nın ( THY ) ilde sefer sayılarını artırması için başvuruda bulunacak . Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci , bunun gerek sanayici gerekse turizm açısından elzem olduğunu ifade etti .
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır , KALİDA ' nın yeni hizmet binasını ziyaret etti . KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci ve üyelerle birlikte binayı gezen Tanılır , derneğin yeni yerinde güzel çalışmalara imza atması temennisinde bulundu . Daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen sohbette , hava ve demiryolu ulaşımları ile ilgili sorunlar gündeme geldi .
KALİDA Başkanı Gemci , pist genişletme çalışmalarının yapıldığı ve Ağustos ayında tekrar hava trafiğine açılması beklenen Kahramanmaraş Havaalanı ' nda sefer sayılarının artırılması gerektiğine dikkat çekti . Bununla ilgili olarak THY ' ye başvuruda bulunacaklarını kaydeden Gemci , " Kahramanmaraş bir sanayi kenti . Bu ilin sanayi potansiyelinin iyi görülmesi gerekiyor . Gerek işadamları açısından , gerekse turizm açısından düşünüldüğünde , sefer sayılarının artırılması elzem bir ihtiyaç olarak görülüyor . Bunun vakit kaybının önlenmesi açısından da çok önemli görüyoruz . " dedi .
Demiryolu açısından da çeşitli çalışmalarda bulunacaklarını anlatan Gemci , derneğin açılışını gerçekleştirdikten sonra , ilk toplantıda bu meseleyi masaya yatıracaklarını söyledi . Vali Tanılır da işadamlarının sefer sayısının artırması noktasında üzerlerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak , bunun için kendisinin de THY Genel Müdürü Temel Kotil ' i Kahramanmaraş ' a davet edeceğini belirtti .