Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu'nun Basın Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, "Kendilerini sosyal demokrat olarak tarif ettiklerine bakıp aldanmamak lazım, seçimlerden sonra iktidar partisi hakkında kapatma davası açıldığında; çıkıp dik durup iki çift söz söylemek yerine tam siper yere uzananlar da bu kahraman sosyal demokrat arkadaşlarımızdı" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, "Kendilerini sosyal demokrat olarak tarif ettiklerine bakıp aldanmamak lazım, seçimlerden sonra iktidar partisi hakkında kapatma davası açıldığında; çıkıp dik durup iki çift söz söylemek yerine tam siper yere uzananlar da bu kahraman sosyal demokrat arkadaşlarımızdı" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Devlet Bahçeli hakkında sert açıklamalarda bulundu. Aksu, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun çömelme tartışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Memleketin her önemli meselesinde her kritik kararında çömelenlerin arazi olanların bugün cesaretlerini fotoğraf kareleri ile ispatlamaya çalışmaları manidardır. O cephede göğsünü siper ederek vatanı koruyan askerlerin tevazusunun vakarının yanında, oraya gidebilmeyi bir kahramanlık destanı sayan güzide bir muhalefete sahibiz. Çok uzağa gitmeye gerek yok; bu tatlı su demokratları 28 Şubat sürecinde de ülkenin seçilmiş iktidarına baskı uygulandığında tereddütsüz çömelmişlerdi. Cumhurbaşkanlığı sürecinde
yine bir hukuk garabeti olan 367 tartışmalarında kerameti kendinden menkul hukuk kadılarının fetvaları doğrultusunda demokrasinin yanında dik durmak yerine çömelmeyi hatta yere uzanmayı tercih ettiler. Kendilerini sosyal demokrat olarak tarif ettiklerine bakıp aldanmamak lazım, seçimlerden sonra iktidar partisi hakkında kapatma davası açıldığında; çıkıp dik durup iki çift söz söylemek yerine tam siper yere uzananlar da bu kahraman sosyal demokrat arkadaşlarımızdı Dersimde neler oldu derken ayağa kalkan,
sonra fırçayı yedikten sonra eğilen kişi size tanıdık gelmiyor mu. Aziz milletimiz kimin dik kimin eğim olduğunu gayet iyi biliyor."
Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili olarak Aksu, siyaset tarihinde dün bir ilk yaşandığına dikkat çekerek, "Dilin kemiği olmadığını ispat etmeye çalışan Bahçeli'nin ağzından saçılan bu sözleri tırnak içine aldık. Bu sözler bize göre seviyesizliğin özetidir. Bir siyasetçinin hezeyan türbülansına girdiğinde geldiği noktadır" dedi.
Bir gazetecinin, 'Ankara Emniyet Müdürü'nün tutuklanma talebi ile ilgili olarak sorusuna Aksu, "Çok sıcak bir yargılama süreci devam ediyor. Devam etmekte olan bir hukuk sürecidir" diye konuştu.
Bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un 'Ya dağa çıksınlar ya siyaset yapsınlar' sözlerinin hatırlatılması üzerine Aksu, "Ben şunu savundum herkes kendi işini yaparsa dahi iyi olur. Genelkurmay Başkanı Başbuğ'u yaralı ve şehitler hepimizi üzdüğü gibi onu da üzmüştür" şeklinde yanıt verdi.
Şanlıurfa'da PKK'lı teröristin evindeki 'intikam' yazılı pankartla ilgili olarak da Aksu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bunların hoş olmayan manzaralar olduğunu söyledi.