Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 'Süt sığırcılığı projesi' yatırım programına alındı.

Gaziantep Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Devlet Bakanlığının müşterek bir protokol ile uygulamakta oldukları Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDP) kapsamında 'Ortaklar Mülkiyetinde 132 Başlık (66 Aile X 2 Baş) Süt Sığırcılığı projesini uygulamak üzere Kasım 2006'da kurulan S.S. İslahiye ilçesi Altınüzüm Beldesi Tarımsal kalkınma Kooperatifi 04.05.2007 tarihinde yatırım
programına alınmıştır"
Açıklamada, yatırım programına alınan kooperatife 1. etapta tahsis edilen 379 bin 780 TL. kredi ile 1 adet toplu ahır 200 başlık ahır ve işletme binası yaptırılarak süt soğutma tankı ve yem ezme makinesi alımı gerçekleştiği bildirildi. Projenin 2. etabı ile ilgili bilgiler verilen açıklama şöyle tamamlandı:
"2. etapta tahsis edilen 653 bin 400 TL. kredi ile 132 adet holstein ırkı gebe düve temin edilerek 66 üyeye dağıtım yapıldı. Ayrıca alımı yapılan 33 bin TL.'lik yem kooperatife teslim edildiği bildirildi.