Digor Yeniköy ve Bacalı'da su sevinci

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Yeniköy ve Bacalı köylerine sondaj çalışmaları sonucu bulunan suyun getirilecek olması köylülere bayram ettirdi. Köylüler

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Yeniköy ve Bacalı köylerine sondaj çalışmaları sonucu bulunan suyun getirilecek olması köylülere bayram ettirdi. Köylülerin sevinçlerini paylayan Digor Kaymakamı Serkan Şeker, bugüne kadar köye su getiremedikleri için vatandaşlardan özür diledi.

Digor'un kaynak yokluğu sebebiyle, kurulduğu günden beri içme suyu olmayan köylerinden Yeniköy ve Bacalı'da su sevinci yaşandı. KÖY-DES 2010 kapsamında içme suyu çalışma programına alınan 2 köyde, Erzurum ve Kars DSİ Bölge müdürlüklerince bir süredir yapılan sondaj çalışması sonrası 252. metrede su bulundu. Yeniköy arazisinde bulunan ve debisi saniyede 15 litre olan suyun, iki köyün su sıkıntısını çözecek durumda olması sevindirdi. Yaklaşık 2 ay sürecek çalışmalar neticesinde köylülerin evlerinde 24 saat kesintisiz su akacak olması sevinci bayram havasına dönüştürdü.

Köylülerin su sevincini paylaşan Digor Kaymakamı Serkan Şeker, bu tarihe kadar köylülere su getirememiş olmanın mahcubiyetini sürekli yaşadığını ifade ederek, "Bundan sonra çocuklarımız, hanım kardeşlerimiz, gençlerimiz hayvan sırtında su taşımaktan kurtuldu." diyerek köylülerden geçmişte çektikleri sıkıntılardan dolayı özür diledi.

KÖY-DES projesinin yurt sathında asırlık sorunları çözdüğünü de ifade eden Kaymakam Şeker, bu projeyi başlatan ve devamını sağlayan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Su arama çalışmalarında Erzurum ve Kars DSİ Bölge müdürlüklerinin hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını da söyleyen Kaymakam Şeker, tüm DSİ çalışanlarını tebrik etti.