Chp 6 Kanun İçin Anayasa Mahkemesine Gidiyor Tbmm

CHP, 6 kanundaki bazı düzenlemeler için Anayasa Mahkemesine gidecek.

  CHP , 6 kanundaki bazı düzenlemeler için Anayasa Mahkemesine gidecek .
Alınan bilgiye göre , Kooperatifler Kanunu ile bazı KHK ' larda Değişiklik Yapan Kanun , Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun , Veteriner Hizmetleri , Bitki Sağlığı , Gıda ve Yem Kanunu , Bazı Kanunlarda ve 190 sayılı KHK ' da Değişiklik Yapan Kanun , Belediye Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve Kamulaştırma Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ' un çeşitli hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talep edilecek .
Kooperatifler Kanununun , kontrolörlerin seçilme , çalışma esasları ile görev ve yetkilerinin tüzükle belirlenmesi ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının kooperatifler ve üst birliklerinin yöneticilerini görevden alabilmesine olanak sağlayan hükümlerinin iptali istenecek .
Maden Kanununun ise yaban hayatı koruma ve geliştirme sahalarında maden arama ve işletme faaliyetlerine izin veren hükümlerine itiraz edilecek .
Veteriner Hizmetleri , Bitki Sağlığı , Gıda ve Yem Kanununun da süs kuşları ve hayvanları satan işyerlerine sadece bu bitki ve hayvanlarla ilgili tıbbi ürünler satma sınırlaması getiren , hayvan kökenli gıdaların denetimini sadece veteriner hekimlere bırakan , çeşitli konularda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına yetki veren hükümlerinin iptali talep edilecek .
Bazı Kanunlarda değişiklik yapan 5997 sayılı ' Torba Kanun ' un ise asker ve polislerin emeklilik ikramiyelerine ilişkin düzenleme içeren hükmünün iptali istenecek .
Belediye Kanununda değişiklik yapan yasanın ise belediyelere konut , sanayi , ticaret , teknoloji parkları , rekreasyon ve kentsel dönüşüm alanları oluşturma yetkisi veren hükümleri için başvuru yapılacak .
Kamulaştırma Kanununda değişiklik öngören yasanın da malı kamulaştırılan kişinin sadece tazminat davası açabilmesine olanak sağlayan hükümleri ile kamulaştırma bedellerinin ödenmesi konusunda sınırlamalar içeren hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün duruldurulması istenecek .
06 . 07 . 2010 16 : 43 : 44