Albay Çiçek'ten 'Şubat Soğuğu' dizisi iddiası

Türkiye son dönemlerde yakın tarihini dizilerden takip ediyor. Ama 'Şubat Soğuğu' isimli dizide yakın tarihimizi değil gelecek tarihimizi izlemişiz. İddia Deniz Kurmay Albay Dursun Çicek'e ait. Albay Çicek Samanyolu TV'de 2004-2006 yılları arasında yayınlanan 'Şubat Soğuğu' adlı dizide Haziran 2009'da ortaya çıkan 'İrtica ile mücadele eylem

Türkiye son dönemlerde yakın tarihini dizilerden takip ediyor. Ama 'Şubat Soğuğu' isimli dizide yakın tarihimizi değil gelecek tarihimizi izlemişiz. İddia Deniz Kurmay Albay Dursun Çicek'e ait. Albay Çicek Samanyolu TV'de 2004-2006 yılları arasında yayınlanan "Şubat Soğuğu" adlı dizide Haziran 2009'da ortaya çıkan "İrtica ile mücadele eylem planı" belgesindeki her maddenin bölüm halinde yer aldığını tespit ettiklerini ifade etti. Dizi 2004 yılında başlıyor. Bitiş tarihi ise Haziran 2006. Ergenekon davasının başlangıç tarihi 2008. 'İrtica ile mücadele eylem planı'nın ortaya çıkışı ise 2009 yılı...

'İrtica ile mücadele eylem planı'nı hazırladığı iddiasıyla tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek sorgusunda belgedeki maddelerin Samanyolu televizyonunda 2006 yılında yayınlanan Şubat Soğuğu dizisinden alındığını  söyledi. Çiçek'in iddia ettiği gibi dizi ile Ergenekon davası arasında benzer noktalar bulunuyor.

'Şubat Soğuğu'nun başında ''Bu dizideki kişi, kurum ve kuruluşlar tamamen hayal ürünüdür" denilmesine karşı
Ergenekon iddianamesi ile senaryo arasında birden çok benzer noktanın olduğu ortaya çıkıyor.

Dizide yer alan Suzan Saygıner karakteri birçok yönden Türkan Saylan'a benziyor. Saygıner, Saylan gibi   Doğu'daki  fakir kız çocuklarını okutmak için dernek kuran ve bu amaçta çabalayan biri. Dizide ise Saylan misyonerlikle yani Hıristiyanlığı yaymak ile suçlanıyor.

Kişi ve kurum benzerlikleri de dikkat çekiyor. Fettullah Gülen, Necip Hablemitoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Aziz Nesin, Doğu Perinçek, Mehmet Haberal dizide başka isimlerle yer alıyor.

Kişi ve kurumların yanında Ergenekon soruşturması ve davasında yaşan olaylar da 2004- 2006 yılları arasında Samanyolu televizyonu'nda yayınlanan Şubat Soğuğu dizisinin senaryosuna benziyor.

78 bölüm olarak 2 yıl yayınlanan dizinin sonu da çarpıcı. Son sahnede Fettullan Gülen'e benzetilen Tahir Mutlu karakteri ile bir çocuk arasında  geçiyor.

Çocuk: "Şimdi her şey bitti mi?" diye soruyor, Tahir Mutlu ise "Hayır, her şey asıl şimdi başlıyor" diyor.

Devlet Bakanı Bülent Arınç da bu dizinin sıkı bir hayranı olduğu söylemişti. Şimdi akıllardaki soru ise Albay Çicek'in iddasının doğru olup olmadığı.


CNN Türk