Saldırgandan Sahte Pasaport Çıktı İstanbul

GANDAN SAHTE PASAPORT ÇIKTI

İSTANBUL (A.

  GANDAN SAHTE PASAPORT ÇIKTI

İSTANBUL ( A . A ) - 05 . 07 . 2010 - Fatih ' te polis memurlarıyla girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın üzerinden sahte pasaport çıktığı bildirildi .
Kocamustafapaşa ' da Ali Fakih Mahallesi Duhaniye Sokağı ' nda dün akşam polislerle girdiği çatışmada 2 polis memurunu yaraladıktan sonra kaçarken Aksaray metro istasyonunun yakınında etkisiz hale getirilen saldırganın üzerinden , ' Halil Memedov ' adına düzenlenmiş sahte pasaport çıktığı belirtildi .
Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken , Kocamustafapaşa ' da bir cami imamının saldırgandan şüphelenerek polise ihbar ettiği anlaşıldı .
Basın mensuplarının konuşmaya çalıştığı cami imamı soruları yanıtsız bırakırken , cami cemaatinden Tahsin T . de , saldırganın bir gün önce de camiye geldiğini ve şüpheli hareketleri nedeniyle imamın ona kim olduğunu sorduğunu anlattı . Tahsin T , cami cemaatinden olan herkesi tanıdıklarını , daha önce hiç görmedikleri saldırganın belinde silah olduğunu fark edenlerin bulunduğunu ve saldırganın imamdan camide kalmak için izin istediğini belirtti .
Tahsin T , dün de akşam namazı sırasında camide olan saldırganın ihbar edilmesi üzerine kendisine kimlik sormak için polislerce dışarı çıkarıldığını , saldırganın bu sırada tabancasını çekerek polis memurlarına ateş açtığını söyledi .
Bu arada , İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne kaldırılarak tedavi altına alınan polis memuru İsmail Ertok ' un sağlık durumunun da iyiye gittiği bildirildi .
05 . 07 . 2010 09 : 59 : 47