Bülent Arınç Manisa'da Temel Atma Törenlerine Katıldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kulalı hayırsever iş adamı Hakkı Celal Keleşoğlu tarafından yaptırılan eğitim kurumlarının temel atma törenlerine katıldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kulalı hayırsever iş adamı Hakkı Celal Keleşoğlu tarafından yaptırılan eğitim kurumlarının temel atma törenlerine katıldı. Arınç, Keleşoğlu'na plaket verdi.
Hayırsever iş adamı Hakkı Celal Keleşoğlu'nun, babası Bekir Beleşoğlu ve annesi Sacide Keleşoğlu adına yaptırdığı 14 derslikli Bekir-Sacide Keleşoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve 12 derslikli Sacide-Filiz Kız Meslek Lisesi'nin temel atma töreni ve 500 bin TL'ye mal olan, günde 850 kişiye 3 çeşit sıcak yemek verilecek Bekir-Sacide Keleşoğlu Vakfı Aşevi'nin açılışı yapıldı.
Törenlere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, eski Maliye Bakanı Sümer Oral, Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, eski İzmir Valisi Hüseyin Öğütcan, hayırsever iş adamı Hakkı Keleşoğlu ve yakınları ile daire amirleri katıldı.

TEKEL'E DE TALİP OLDU
Hayırsever Hakkı Keleşoğlu, ailesi ve kendi adına törende yaptığı konuşmada, tarihi bir gün yaşadığını ifade etti. Keleşoğlu, "Yaptığımız işler arasında bizi en çok heyecanlandıran ve mutlu eden bu okul projesi olmuştur. Doğduğumuz topraklara vefa borcumuzu ödeyebilmenin en iyi yolunun okul yaptırmak olduğunun sonucuna vardık. Umudumuz en kısa sürede okulu bitirip, teslim etmektir. Allah bana ve kardeşlerime memleketime okul yaptırmayı nasip etti. Bunun için çok mutluyum" dedi. Keleşoğlu, "Daha önce
merhum babamın adına acil servis binası yaptırmıştım. Bunun yanı sıra Türk Eğitim Vakfı, Mehmetçik Vakfı ve Kızılay'a yardımlarda bulundum. Babam 17 sene Adalet Partisi ile 6 sene DYP İlçe Başkanlığı ve 25 yıl İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. Kula'da eğitim kalitesini yükseltmek adına babam, annem ve kız kardeşimin ismini taşıyacak olan bu okullar ile yine kurduğumuz BESKVA (Bekir Sacide Keleşoğlu Hayır Vakfı) Vakfı tarafından açılan ve her gün 850 aileye sıcak yemek verecek olan Aşevi'nin Kula için hayırlı
olmasını diliyorum" diye konuştu. Keleşoğlu ayrıca ilçedeki eski Tekel depolarını Keleşoğlu Vakfı adına alıp fakülte yapmak istediğini söyledi.
Kulalı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, törende Kula'nın "eğitim cenneti" haline geldiğini ifade etti. Tanrıverdi, "Bugün bütün Kulalılar bir aradalar. Bir sevinci paylaşmak adına, bir eseri ortaya çıkarmak için burada toplandık. Kulamızın terası dediğimiz ve vitrini olacağına inandığımız böyle bir mekanda bir mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu eserlerin ortaya çıkmasına sebep olan Keleşoğlu ailesine minnettarız, kendileri varlıklarını Kula için harcıyorlar.
Gönüllerini ortaya koyuyorlar. İlçemize kazandırdığı eserler ile Kulamız bir eğitim cenneti haline gelecek. Anadolu Lisesi ve Kız Meslek Lisesi, ayrıca 200 kişilik öğrenci yurdunu 1 yıl içinde tamamlayacağız" dedi.
Tanrıverdi, yapılan hayırların devlet-millet işbirliği ile yapıldığını hatırlatarak, "Kaba inşaatını hayırsever, ince işçiliğini özel idaremiz yapıyor. Devlet-millet iş birliği yaparak böylesine güzel bir eseri ortaya koyuyoruz. Burada biz geleceğimizin temelini atmış oluyoruz. Bir bir hizmetler yükseliyor. Artık eğitim alanında açığımız kalmadı. Köylerimiz bile birer eğitim cenneti haline geldi. Daha birçok hizmeti el ele gönül gönlüne vererek yapacağız" dedi.

İLİM-SANAT-MEDENİYET VE KÜLTÜR KENTİ
Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın tarihi ilçelerinden olan Kula'nın hayırseverler ile aldığı destekleri ile ilim-sanat-medeniyet ve kültür kenti haline geldiğini söyledi. Arınç şöyle dedi:
"Eğitime yüzde 100 destek kampanyası içinde Kula'mızın yetiştirdiği çok değerli insanlar Kula'mıza okul kazandırıyorlar. Burada Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesinin temellerini atıyoruz. Ayrıca aş evimiz yardıma muhtaç insanlara her gün yemek verecek. Başta hayırseverimiz Hakkı Keleşoğlu'nu candan tebrik ediyorum. Keleşoğlu ailesinin hizmetlerinden hayırla bahsettiler. Kulanın en güzel yerinde Anadolu Lisesi yapılacak. Kulamızın geçmişten bu güne kadar bir ilim, sanat, medeniyet ve kültür şehri olduğunu
biliyoruz. Geçmişten günümüze alimleri, siyasetçileri ile medeniyetimizin en güzel örneklerini taşıyor. Buraya böyle güzel okullar yakışır. Burada yetişen çocuklarımız vatana millete, bilim ve teknoloji ile çağın gereklerine uygun hazırlanacak ve memleketlerine hayırlı hizmetler yapacak."
Arınç, "'12 Derslikli Sacide-Filiz Kız Meslek Lisesi' ile Keleşoğlu Anadolu Lisesi'nin ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun toplam 2.5 milyon TL ile yapacağız. 2002 yılında Hüseyin Çelik'in düşüncesi olarak başlayan eğitime yüzde 100 destek kampanyası bugün çok büyüdü. Halkımızın bunu bağrına bastı. Hayırseverlerimiz bu desteklerini matrahlarından düşüyor. Genel bütçemiz ile yapamadığımız şeyleri hayırseverler ile yapıyoruz. Manisa Türkiye'de ilk 6'nın içindedir. 2003 ile 2010 yılı içinde 106 okul
protokolü imzalandı. Böylelikle birçok okul yapıldı ve derslikler açıldı. Bu işler çok kısa sürede yapılıyor. Biz bundan çok memnun oluyoruz. 30 milyon nüfusumuzun 17 milyonu eğitim çağındadır. Bu kadar nüfus Avrupa ülkelerinin 5'ini toplasak ancak oluyor. Hayırseverlerimizin okul yapımına yönelmiş olmasını takdirle karşılıyorum. Bizde imkânımız neyse bizde Kula'mızın için gerekeni yapmaya hazırız" dedi.
Bakan Arınç'ın konuşmasının ardından Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula Kaymakamı Muzaafer Şahiner, hayırsever iş adamı Hakkı Keleşoğlu'na plaket sundular.
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'a desteklerinden dolayı plaket verdi. Törenin ardından 14 derslikli Bekir-Sacide Keleşoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve 12 derslikli Sacide-Filiz Kız Meslek Lisesi'nin temeli atıldı. Bekir-Sacide Keleşoğlu Vakfı Aşevi'nin açılışı yapıldı.
(HY-ÖA-OK-Y)