Türk Metal Sendikası Eylemlerini Sürdürüyor

Türk Metal Sendikası Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşme Sekreteri Yavuz Gökçe, basın açıklaması yaparak Çelik â€" İş Sendikasını eleştirdi.

Türk Metal Sendikası Eylemlerini Sürdürüyor
Dün KARDEMİR Fabrikaları içersinde işçilere açıklama yapan Çelik- İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'a cevap veren Türk Metal Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Yavuz Gökçe, "Dünya'da yaşanan ekonomik ve siyasi-sosyal krizlere değinerek, Kardemir'in dimdik ayakta olduğunu söyleyen malum sendikacı, işçiyi dizlerinin üzerinden ayağa kaldırıp, onları nasıl refaha ulaştıracağından, Kardemir emekçilerine neler kazandıracağından asla bahsetmedi" dedi.
Yavuz açıklamasında, "Yine size verdiğim sözlerin hepsini tuttuk ve tutmaya devam edeceğiz diyen sarı çelik işveren sendikası başkanı, göreve gelirken işçi ücretlerinin yüzde 42 düşüreceği sözünü işçiye mi verdi, işverene mi verdi. Bundan da hiç bahsetmedi. İşçiye verdikleri sözler arasında, her toplu iş sözleşmesinde 3-5 kuruş zam almak mıydı? 2001' de KARDEMİR batma noktasına geldi diye birilerini suçlayan sendika başkanı, o zaman sendika da genel mali sekreter değimliydi? Şu anda üretimini 2 kat arttırdıklarından övünen malum sözde sendikacı acaba işçiye ne kazandırdı, kendi malvarlığını kaça katladı. Son 4-5 yıldır KARDEMİR kazandı, KARDEMİR yöneticileri kazandı, sarı sendikacılar kazandı ama işveren ne kazandı? Hiç bahsetmedi. Çelik işverenden istifa eden KARDEMİR işçisini ihanet etmekle suçlayan, sarı sendika başkanı neden toplu sözleşme de kazanılan hakları, yapmış oldukları ihanet ve işçiyi satış sözleşmesini imzalayarak geri verdiklerinden neden bahsetmedi. KARDEMİR'in onurlu emekçilerinin haklarını geri veren ihanet ve satış sözleşmesine sarı sendikacılar mı imza attı, yoksa emekçiler mi? 3 Eylül'de Kardemir'de yetkili sendikanın kendilerinde olacağını söyleyen sendikacı, işveren desteği ile taşeron ve yeni işçi alımı sayesinde yetki almayı hesaplıyor. Avcunu yalar ama yine de kazayla yetki almış olsa bile çelik işveren'i kurtaran KARDEMİR yönetiminin kucağında nasıl emekçinin hakkını arayacak" diye konuştu.